• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre, tiekoties ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes locekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, prasot paskaidrojumus no Maksātnespējas administrācijas direktora

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre, tiekoties ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes locekļiem

Vakar, 3.februārī, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) dalīborganizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu ar Augstskolu likumā sagatavotajiem grozījumiem saistīto Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) padotības maiņu. Abas puses uzskata, ka lauksaimniecības izglītībā Latvijā ir daudz neatrisinātu problēmu, tāpēc nepieciešama sadarbība, lai sasniegtu kopīgo mērķi – nodrošinātu kvalitatīvu lauksaimniecības izglītību. Ministre un LOSP pārstāvji vienojās kopīgi apmeklēt lauksaimniecības profesionālo izglītības iestādi, lai klātienē izvērtētu situāciju un domātu par risinājumiem.
Izglītības un zinātnes ministre informēja par izstrādāto grozījumu nepieciešamību un to pamatojumu. Saskaņā ar valdības deklarāciju Latvijā ir jāveido vienota augstākās izglītības politika un nesadrumstalota tās tiesiskuma pārraudzība, ko sekmētu valsts dibināto augstskolu padotība vienai vadošajai valsts pārvaldes iestādei izglītības un zinātnes nozarē, proti, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM). Savukārt spēkā esošajā Augstskolu likumā un IZM nolikumā noteikts, ka augstskolu intereses Saeimā un Ministru kabinetā pārstāv izglītības un zinātnes ministrs. Ja IZM padotībā ir tikai daļa augstskolu, ievērojot iepriekšminēto, rodas pretrunas starp pienākumiem, tiesībām un atbildību.
LOSP dalīborganizāciju pārstāvji pauda bažas par iespējamām grūtībām LLU turpmākajā darbībā, ja tā tiktu nodota IZM pārraudzībā. Viņi uzsvēra mācību bāzu nozīmi lauksaimnieciskajā izglītībā, bet iecerētās izmaiņas novedīšot pie tā, ka Zemkopības ministrija LLU mācību bāzes vairs neatbalstīšot.
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis par kritisko situāciju vidējā profesionālajā lauksaimnieciskajā izglītībā, kas līdz šim visu laiku bijusi tiešā Zemkopības ministrijas pārziņā. Savrupība noved pie atpalicības, bet Latvijā ir nepieciešama kvalitatīva izglītība.
LOSP pārstāvji aicināja ministri lielu uzmanību veltīt vidējās izglītības sistēmas pilnveidošanai, tās kvalitātes uzlabošanai un obligātās vidējās izglītības atjaunošanai. Tika pausts atbalsts arī iecerei par pakāpenisku bilingvālās izglītības ieviešanu latviešu mācībvalodas skolās.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!