• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, prasot paskaidrojumus no Maksātnespējas administrācijas direktora. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, sveicot administratīvās tiesas to pirmajā pastāvēšanas gadā

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, prasot paskaidrojumus no Maksātnespējas administrācijas direktora

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vēlas dzirdēt paskaidrojumus no valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktora Alda Gobzema par viņa vadītās iestādes īstenoto maksātnespējas administratoru darbības uzraudzību, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paziņojumu par triju maksātnespējas administratoru aizturēšanu saistībā ar naudas izspiešanu no kāda uzņēmuma vadības. Ministre paskaidrojumu sniegšanai A.Gobzemu uzaicinājusi uz tikšanos piektdien, 4.februārī.
“Es vēlos zināt, kā Maksātnespējas administrācijai sokas ar maksātnespējas administratoru uzraudzību, lai izdarītu secinājumus, vai triju administratoru aizturēšana ir atsevišķs gadījums vai likumsakarība,” pauda ministre.
Tieslietu ministre vēlas no Maksātnespējas administrācijas direktora uzzināt, kāda ir pašreizējā kārtība valsts aģentūrā administratoru darba uzraudzībā un kontrolē, vai Maksātnespējas administrācijai ir iespējas pašai atklāt negodīgos administratorus un vai tā šo iespēju izmanto. Ministre sagaida no A.Gobzema priekšlikumus, kā situāciju uzlabot.
S.Āboltiņa arī vēlas uzzināt, kā valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktoram sokas ar janvāra vidū uzdoto uzdevumu – Maksātnespējas administrācijai ieviest nejaušības principu maksātnespējas administratoru izvēlē.
Ministre uzskata, ka šī principa ieviešana ir ļoti būtisks priekšnosacījums, lai nodrošinātu ātrāku, efektīvāku un objektīvāku maksātnespējas procesa gaitu, mazinātu korupcijas iespējas un palielinātu sabiedrības uzticību maksātnespējas procesam.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!