• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tuvo Austrumu situācijas iespējamiem risinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas prezidenta pateicību deputātei no Latvijas

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tuvo Austrumu situācijas iespējamiem risinājumiem

Procedūra: EP rezolūcija
Balsojums: 2005.gada 27.janvārī

27.janvārī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju par situāciju Tuvajos Austrumos, kurā atkārtoti uzsvērts, ka Tuvo Austrumu konflikta risinājums ir iespējams, tikai sarunu ceļā vienojoties par galīgu miera līgumu, kas paredzēts joprojām spēkā esošajā “ceļa kartē”, “balstoties uz divu demokrātisku, suverēnu un dzīvotspējīgu valstu mierīgu līdzāspastāvēšanu ar drošām un atzītām robežām.” Šā mērķa sasniegšanai ir nepieciešams pilnīgs ASV un ES politisks atbalsts, kā arī aktīva Izraēlas sadarbība. Eiroparlamentārieši apsveic Palestīnas pašpārvaldes prezidenta vēlēšanu kopumā pozitīvo norisi un Mahmūda Abāsa uzvaru. Rezolūcija aicina jauno prezidentu izrādīt politisko gribu beigt vardarbību un pastiprināt kontroli pār Palestīnas drošības spēkiem. Savukārt attiecībā uz Izraēlas pusi deputāti aicina “Izraēlas valdību pārtraukt apdzīvoto vietu paplašināšanu, īpaši Jeruzalemes apkārtnē, un apturēt sienas celtniecību”. Uzsverot vardarbības problēmu, Eiropas Parlaments “nosoda visus teroristu uzbrukumus un jebkādas vardarbības izpausmes no abām pusēm”. Ceļā uz konflikta noregulēšanu Izraēlas valdībai arī jādomā par karaspēka atvilkšanu no Gazas un citām okupētajām teritorijām.
Eiropas Parlamenta deputāti arī izteikuši apņemšanos novērot gaidāmās Palestīnas pašvaldību un likumdevējvaras vēlēšanas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!