• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļu Investīciju bankas direktoru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par holokausta, antisemītisma un rasisma upuru piemiņu

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļu Investīciju bankas direktoru padomes sanāksmi

Piektdien, 28.janvārī, Helsinkos notikusi šā gada pirmā Ziemeļu investīciju bankas (ZIB) direktoru padomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja finanšu ministra padomnieks Edmunds Krastiņš. ZIB direktoru padomes sanāksmes notiek astoņas reizes gadā, un nākamā sēde paredzēta 3.martā.
Aizvadītā gada 11.februārī, parakstot iestāšanās līgumu, Latvija ar 2005.gada 1.janvāri oficiāli kļuva par ZIB pilntiesīgu dalībnieci līdz ar Lietuvu un Igauniju. Trīs jaunās bankas dalībnieces ir pievienojušās piecām jau esošajām valstīm – Dānijai, Somijai, Islandei, Norvēģijai un Zviedrijai. Latvijas valdība par Latvijas valsts līdzdalību ZIB izlēma 2003.gada 28.oktobrī.
Līdz šim Latvijā jau īstenoti vairāki projekti ar ZIB līdzdalību, taču iestāšanās šajā bankā ir devusi Latvijai kā tās dalībniecei vairākas priekšrocības, piemēram, uzlabojušās Latvijas iespējas piesaistīt investīcijas un kredītresursus tautsaimniecības attīstībai. Kļūstot par ZIB dalībvalsti, Latvijai vairs nav noteikts šajā bankā izsniedzamo aizdevumu limits un nepastāvēs ierobežojums aizdevumu apjomiem. Samazinājies arī aizdevumu likmes uzcenojums. Kā pilntiesīgai dalībniecei Latvijai ir lielāka ietekme uz ZIB aktivitātēm, un ilgtermiņā Latvijai būs arī iespēja saņemt no bankas dividenžu maksājumus.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!