• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Albānijas militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļu Investīciju bankas direktoru padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Albānijas militāro sadarbību

28.janvārī Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš tikās ar Albānijas Republikas aizsardzības ministru Pandelu Majko.
Sarunas sākumā Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš sveica delegāciju Latvijā. Viņš iepazīstināja viesus ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un lēmumu pieņemšanas procesu.
Albānijas aizsardzības ministrs P.Majko pastāstīja, ka viņam bijis gods parakstīt Latvijas un Albānijas līgumu par savstarpējo sadarbību aizsardzības jomā, kas aktivizēs abu valstu divpusējo militāro sadarbību, un tas bijis pirmais sadarbības līgums, ko parakstījusi Albānija un Latvija. Ministrs arī atzīmēja, ka 1994.gadā Albānija pievienojās NATO programmai “Partnerattiecības mieram”, kuras ietvaros albāņu bruņotie spēki piedalās starptautiskajās miera misijās, un Albānija, Horvātija un Maķedonija, lai stabilizētu situāciju Balkānu reģionā, darbojas ASV un Adrijas hartas ietvaros. Savukārt J.Dalbiņš pauda ieinteresētību aktivizēt kontaktus, lai dalītos informācijas apmaiņā par Balkānos notiekošo, jo arī Latvija kopš 1994.gada piedalās šajā miera misijā.
P.Majko informēja, ka pašreiz Albānijā ir aktuāls jautājums par vēlēšanu reformu un tāpēc tiek kavēta virzība uz integrāciju NATO. Savukārt J.Dalbiņš uzsvēra, ka Latvijai ceļš uz iekļaušanos NATO dalībvalstu saimē nav bijis viegls, un atzinīgi novērtēja Albānijas vēlmi integrēties Ziemeļatlantijas aliansē.
Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi, kas skar krīzes kontroles sistēmas veidošanu Latvijā un Eiropā, kā arī aktualitātes minoritāšu jautājumos.
J.Dalbiņš novēlēja Albānijas aizsardzības ministram panākumus amata pienākumu pildīšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!