• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2023. gada 26. janvāra saistošie noteikumi Nr. 72 "Grozījums Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2023., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/op/2023/27.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 1/2023

Salaspils novada pašvaldības 2023. gada budžets

Vēl šajā numurā

07.02.2023., Nr. 27

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 72

Pieņemts: 26.01.2023.

OP numurs: 2023/27.18

2023/27.18
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 72

Daugavpilī 2023. gada 26. janvārī (prot. Nr. 52, 1. &)

Grozījums Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu, Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešo daļu

1. Izdarīt Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā" grozījumu un izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 376,00 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264,00 euro pārējām personām mājsaimniecībā.".

2. Saistošie noteikumi stājās spēkā nākošajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2023. gada 26. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 72 "Grozījums Augšdaugavas novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Mērķis un pamatojums Saistošo noteikumu mērķis ir paaugstināt Augšdaugavas novada pašvaldībā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni. Ministru kabineta 2014. gada 25. novembra noteikumi Nr. 727 "Darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.–2020. gada plānošanas periodā" īstenošanas noteikumi" nosaka, ka personas, kurām ir tiesības uz pārtikas un pamata materiālās palīdzības saņemšanu un dalību papildpasākumos ir mājsaimniecībai, kuras rīcībā esošie ienākumi uz vienu ekvivalento patērētāju mājsaimniecībā nepārsniedz 376 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 264 euro.

Šobrīd Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā" nosaka, ka mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 327 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 229 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

Valstī spēkā esošie normatīvie akti nosaka, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par valstī noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni.

2. Ietekme uz pašvaldības budžetu Nav precīzi nosakāms, kādu ietekmi tas atstās uz pašvaldības budžetu.
3. Informācija par plānoto sociālo ietekmi Saistošie noteikumi izstrādāti, lai ievērotu normatīvo aktu prasības sociālās palīdzības jomā un nodrošinātu Augšdaugavas novadā vienlīdzīgu pieeju un iespēju pretendēt uz maznodrošinātas mājsaimniecības statusu plašākām iedzīvotāju kategorijām.

Tie neierobežo sabiedrības tiesības, bet uzlabo klientu dzīves kvalitāti.

4. Informācija par plānoto ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību. Neietekmē.
5. Informācija par plānoto ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenci Neietekmē.
6. Informācija par plānoto ietekmi uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu izpildi attiecībā uz personu iesnieguma izskatīšanu veic Augšdaugavas novada Sociālais dienests un pašvaldībai nav nepieciešamības veidot jaunas struktūrvienības.
7. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Tieši ietekmē pašvaldības autonomo funkcijas – nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus – īstenošanu.
8. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošie noteikumi attiecas uz sociālo jomu un to izpildi nodrošina Augšdaugavas novada Sociālais dienests.
9. Informācija par prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem Saistošo noteikumi orientēti uz pamatvajadzību nodrošināšanu vismazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem.
10. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām netika veiktas.

Saistošo noteikumu projekts tika publicēts Augšdaugavas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē uz divām nedēļām sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. No publicēšanas datuma netika saņemts neviens iesniegums.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!