• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 11 "Par Ventspils novada Sociālā dienesta maksas pakalpojumiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2022., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/op/2022/141.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

25.07.2022., Nr. 141

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/141.11

2022/141.11
RĪKI

Ventspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Ventspils novadā 2022. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 21, 2. §)

Par Ventspils novada Sociālā dienesta maksas pakalpojumiem

Izdoti saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Ventspils novada domes izveidotās iestādes "Ventspils novada Sociālais dienests" (turpmāk – Dienests) sniegtos maksas pakalpojumus un to cenrādi (pielikumā), kā arī maksas par pakalpojumiem maksāšanas kārtību un atvieglojumus.

2. Samaksu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem Dienests saņem skaidras naudas norēķinu veidā vai bezskaidras naudas norēķinu veidā ar kredītiestāžu starpniecību.

3. Iegūtos līdzekļus par sniegtajiem maksas pakalpojumiem Dienests var izmantot atbilstoši Dienesta apstiprinātajām budžeta tāmēm, ar to saistīto nodokļu un izdevumu samaksai, kā arī citu ar Dienesta saimnieciskās darbības nodrošināšanu saistītu izdevumu samaksai.

4. No maksas par sociālā darba ietvaros sniegtiem atbalsta pasākumiem atbrīvoti klienti, kuriem izdots sociālā darbinieka nosūtījums.

5. Klients ir atbrīvots no līdzmaksājuma par "Grupu dzīvokļa" pakalpojumiem, ja pieņemts lēmums par pakalpojuma saņemšanu deinstitucionalizācijas procesa ietvaros un kuram ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.

6. Klients ir atbrīvots no līdzmaksājuma par specializētām darbnīcām, ja pieņemts lēmums par pakalpojuma saņemšanu deinstitucionalizācijas procesa ietvaros un kuriem ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.

7. Klients ir atbrīvots no līdzmaksājuma par sociālo rehabilitāciju, ja pieņemts lēmums par pakalpojuma saņemšanu deinstitucionalizācijas procesa ietvaros vai Dienesta lēmums par pakalpojuma piešķiršanu.

8. No samaksas par dušu un veļas mazgāšanu atbrīvotas personas, kurām ir noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.

9. Noteikumu izpildi un ievērošanu nodrošina Dienests atbilstoši savai kompetencei.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Pielikums
Ventspils novada domes
2022. gada 30. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 11

Ventspils novada Sociālā dienesta maksas pakalpojumu cenrādis

Nr.
p.k.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena (euro)

Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi un sociālā darba ietvaros sniegtie atbalsta pasākumi

1.

Sociālā darba ietvaros sniegtie atbalsta pasākumi:    

1.1.

Sociālā darbinieka konsultācija

45 min.

22,50

1.2.

Atbalsta grupas un grupu nodarbības

1 nodarbība

29,33

2.

Grupu dzīvokļa pakalpojums:    

2.1.

Grupu dzīvoklis personai ar pašaprūpes prasmēm

1 diennakts

14,66

3.

Specializētās darbnīcas:    

3.1.

Sociālā rehabilitācija specializētajās darbnīcās

1 dienā

18,47

4.

Sociālā rehabilitācija:    

4.1.

Psihologa konsultācija

45 min.

37,29

Maksa par pakalpojumiem Ventspils novada Sociālā dienesta higiēnas centros

5.

Higiēnas pakalpojumi:    

5.1.

Veļas mazgāšana personai

1 cikls

2,00

5.2.

Duša personai

30 min.

2,00

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils novada domes saistošiem noteikumiem Nr. 11 "Par Ventspils novada sociālā dienesta maksas pakalpojumiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ventspils novada pašvaldība, pildot likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 7. punktā noteikto autonomo funkciju par sociālās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, organizē pasākumus un brīvprātīgo iniciatīvu īstenošanu sociālās palīdzības jomā, kas vērsti uz personu pamatvajadzību apmierināšanu. No attiecīgā valsts pārvaldes uzdevumu izrietošo pienākumu izpilde ietilpst Ventspils novada domes izveidotās iestāde "Ventspils novada Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests) kompetencē. Saistošie noteikumi izdoti, lai Sociālais dienests varētu nodrošināt iedzīvotājiem atsevišķus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālā darba ietvaros paredzēto atbalsta pasākumu un higiēnas pakalpojumu sniegšanu Ventspils novadā to pilnā apjomā, izlietojot maksājumu par šiem pakalpojumiem rezultātā iegūtos līdzekļus nepieciešamo izdevumu par to faktisko uzturēšanu segšanai.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Sociālā dienesta sniegto maksas pakalpojumu veidus, cenu, samaksas kārtību un līdzekļu izlietojuma mērķus, kā arī personas, kuras ir atbrīvojamas no to samaksas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 76. panta 4. punkta nosacījumiem, pašvaldību ekonomiskais pamats ir manta un finanšu resursi, t.sk., kas veidojas no vietējām nodevām un citiem maksājumiem pašvaldības budžetā. Maksas sociālo pakalpojumu cena noteikta atbilstoši ekonomiskā pamatojuma principiem, vienotai metodikai un kārtībai, kādā aprēķināma maksa par Ventspils novada pašvaldības iestāžu un struktūrvienību sniegtajiem maksas pakalpojumiem. Cenrādī norādītās maksas apmērs ir aprēķinātais sociālā pakalpojuma saņēmēja līdzmaksājums pašvaldības budžetā saimnieciskā gada paredzētajiem izdevumiem, kas nepieciešami attiecīgo sociālo pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai iedzīvotājiem Ventspils novadā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!