• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2021. gada 10. jūnija stenogramma "Latvijas Republikas 13. Saeimas pavasara sesijas trīsdesmit septītā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 10. jūnijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2021., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/op/2021/113.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 353

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 15. jūlija noteikumos Nr. 472 "Publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadales noteikumi"

Vēl šajā numurā

14.06.2021., Nr. 113

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 10.06.2021.

OP numurs: 2021/113.2

2021/113.2
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

(Saeimas sēdes pilnais audioieraksts un videoieraksts
pieejams Saeimas mājaslapā)

Latvijas Republikas 13. Saeimas pavasara sesijas trīsdesmit septītā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 10. jūnijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 13. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Labrīt, godātie kolēģi! Sāksim Saeimas šā gada 10. jūnija pirmo attālināto ārkārtas sēdi.

Šodienas darba kārtībā ir sadaļa "Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana".

Lēmuma projekts "Par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona kratīšanai, par kratīšanas veikšanu Saeimas deputāta dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei".

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāte Janīna Kursīte-Pakule.

J. Kursīte-Pakule (NA).

Cienītā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija savā šī gada 10. jūnija sēdē izskatīja Ģenerālprokuratūras iesniegumu par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona kratīšanai, kratīšanas veikšanai personas darba vietā un dzīvesvietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei pēc Krimināllikuma 85. panta pirmās daļas par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību.

Noklausoties Valsts drošības dienesta un Ģenerālprokuratūras pārstāvjus, deputāti, deviņiem balsojot "par" un diviem atturoties, atbalstīja komisijas sagatavoto lēmuma projektu.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt sagatavoto lēmuma projektu.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Gundaram Daudzem.

G. Daudze (ZZS).

Labdien, kolēģi! Es biju Saeimas priekšsēdētājs tad, kad prezidents Valdis Zatlers uztaisīja valsts apvērsumu, tāpēc ka viņš saprata, ka netiks ievēlēts.

Un motivācija bija toreiz tāda, ka, nu, ļoti sliktā Saeima, protams, kā vienmēr ir nobalsojusi pret Aināra Šlesera īpašuma kratīšanu, un vēl pie tam tur bija absolūti pārkāpts koalīcijas līgums, bet ne par to.

Es domāju, ka Aināram Šleseram nu nekad mūžā nav bijusi tāda kārtība mājās kā tajā dienā. Un Jānim Ādamsonam arī viennozīmīgi, ticiet man, ir perfekta kārtība, un neko tur neatradīs. Bet pilnīgi loģiski – šis priekšlikums ir jāatbalsta, un es balsošu "par".

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Igoram Pimenovam.

I. Pimenovs (SASKAŅA).

Labrīt, cienījamās dāmas! Godātie kungi! Es saņēmu Ģenerālprokuratūras vēstuli par Saeimas deputātu Ādamsonu, kurai arī pievienots... vēstulei ir pievienots Valsts drošības dienesta ziņojums ar to pašu virsrakstu.

Pirms piecām minūtēm man nebija nekādas iespējas iepazīties ar šo dokumentu saturu. Es nevaru atļauties pieņemt tik atbildīgu lēmumu man atvēlētajā laikā. Man grūti secināt, kas tie bija par nopietniem iemesliem un cēloņiem, kuru dēļ mēs tagad esam saistīti ar nepieciešamību pieņemt steidzami... steidzamā kārtā ļoti nopietnu lēmumu. Es balsojot atturēšos.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Jānim Ādamsonam.

J. Ādamsons (SASKAŅA).

Jā, cienījamie kolēģi, man nav ne mazākās nojausmas, kas man tiek inkriminēts. Man tā bija pirmā ziņa, kad žurnālisti šodien piezvanīja, un izrādījās, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā šis jautājums tiek apspriests. Mani pat uz Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju neuzaicināja. Kaut gan šis gājiens, manuprāt, ir pietiekoši likumsakarīgs – mafiozās struktūras mūsu valstī ir devušas prettriecienu.

Katrs var balsot pēc savas izvēles un brīvas gribas. Godīgi sakot, grēkus aiz sevis es nejūtu, un, lai ko pieņemtu, man grūti komentēt to, ko es pat nezinu. Man nav ne mazākās nojausmas, kas man tiek inkriminēts, es diemžēl atšķirībā no saviem kolēģiem pat ar šo vēstuli neesmu paspējis iepazīties. Tagad iepazīšos, izlasīšu. Nu, paskatīsimies, kas tālāk notiks. Par to, ka vairākums nobalsos "par", man šaubu nav, nav pirmā reize, kad parlaments lemj par manu izdošanu. Nu, paskatīsimies, ar ko šis cirks beigsies.

Es jau biju uzskatījis, ka visi tiesvedības procesi, kuri man ilga no 1996. gada līdz 2008. gadam, priekš manis ir beigušies, bet nu acīmredzot ir sācies jauns periods. Tā. Katrs lai balso pēc savas sirdsapziņas.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātei Karinai Sprūdei.

K. Sprūde (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Labrīt, kolēģi! Es gribētu nedaudz motivēt savu balsojumu, un mana motivācija ir vienkārša. Es vienmēr balsošu "pret" deputātu izdošanu. Būs tikai divi izņēmumi – ja lieta ir saistīta ar cilvēku dzīvību vai ar bērniem. Tāpēc es balsošu "pret".

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Ērikam Pucenam.

Ē. Pucens (KPV LV).

Labdien, cienījamie kolēģi! Mēs redzam, ka Saeima ne pirmo reizi nonāk pie šādiem balsojumiem, un šie balsojumi ir vairākkārt jau bijuši, un mēs redzam, pie kā tas ir novedis. Ir vairāki deputāti, kuri ir izdoti, un to lielākā daļa ir no koalīcijas. Un mēs redzam, ka šīs lietas nekur nevirzās un nekas nenotiek, un mēs tik skandinām, ka šoreiz viss būs ātri, visi lēmumi tiks pieņemti, nu, bet mums kā deputātiem... nu, mēs neesam tiesneši. Un, ja drošības iestādes ir lūgušas, tad mums ir jāļauj viņiem veikt darbu.

Un nu, kā teikt, jau ir tāda interesanta situācija – 4:1 koalīcijas labā. Četri izdoti no koalīcijas, un viens – no opozīcijas.

Es arī balsošu "par", jo mēs, deputāti, neesam tiesneši.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Debates slēdzu.

Komisijas vārdā, lūdzu!

J. Kursīte-Pakule. Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona kratīšanai, par kratīšanas veikšanu Saeimas deputāta dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei"! Lūdzu, balsosim! Par – 69, pret – 5, atturas – 4. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi, šīs sēdes darba kārtību esam izskatījuši.

Pulksten 9.45 turpināsim izskatīt 27. maija attālinātās ārkārtas sēdes darba kārtību. Tātad darbu turpināsim pulksten 9.45.

Vēl deputātu reģistrācija. Reģistrācija noslēgusies.

Sēdi slēdzu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!