• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2020. gada 10. jūlija lēmums Nr. 28 "Par grozījumiem Vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības instrukcijā republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanās". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2020., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/op/2020/135.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācija

Par noguldījumu nepieejamības iestāšanos un garantētās atlīdzības izmaksu LABA Kooperatīvās Krājaizdevu sabiedrības noguldītājiem

Vēl šajā numurā

16.07.2020., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 28

Pieņemts: 10.07.2020.

OP numurs: 2020/135.8

2020/135.8
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 11 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 28

Rīgā 2020. gada 10. jūlijā

Par grozījumiem Vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības instrukcijā republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

izdarīt Vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības instrukcijā republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanās (apstiprināta ar 06.03.2020. lēmumu Nr. 16) šādus grozījumus:

1. 14. punktā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"Iecirkņa komisija nosaka un ieraksta vēlēšanu gaitas žurnālā iecirkņa vēlētāju sarakstā ierakstīto personu skaitu (A1 aile) un iecirkņa vēlētāju sarakstā svītroto personu skaitu (A2 aile), ko iegūst, no iecirkņa vēlētāju sarakstā ierakstīto personu skaita (A1 aile) atņemot sākotnējo balsstiesīgo skaitu elektroniskajā vēlētāju datu apmaiņas sistēmā (turpmāk — sistēma) (A aile).";

izslēgt trešo daļu.

2. Izslēgt 15. punktā vārdus "vēlēšanu iecirknī, kura vēlētāju sarakstā viņi reģistrēti".

3. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Katrā iepriekšējās balsošanas dienā iecirkņa komisija atver vēlēšanu telpas un ielaiž tajās vēlētājus šādos laikos:

trešdien no plkst. 16.00 līdz 21.00;

ceturtdien no 9.00 līdz 16.00;

piektdien no 12.00 līdz 20.00."

4. Papildināt instrukciju ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Iepriekšējās balsošanas dienās iecirkņa komisija vēlētājiem izsniedz vēlēšanu aploksnes, uz kurām papildus 45. punktā noteiktajam izdarīta atzīme "iepriekšējā balsošana".

5. Papildināt 24. punkta pirmo teikumu pēc vārdiem "līdz attiecīgās dienas beigām" ar vārdiem "atrašanās vietā balsojušo vēlētāju kopskaitu".

6. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Pēdējā iepriekšējās balsošanas dienā, kad reģistrācija balsošanai beigusies, iecirkņa komisija, saskaitot parakstus un atzīmes vēlētāju sarakstā, ieraksta vēlēšanu gaitas žurnālā (C1 aile) vēlēšanu iecirknī balsojušo kopskaitu iepriekšējās balsošanas dienās. Atrašanās vietās balsojušos šajā skaitā neiekļauj."

7. Izslēgt 38. punkta pirmo teikumu.

8. Izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Ja vēlētāju sarakstā ir 40.1. vai 40.2. apakšpunktā minētās atzīmes (atzīme par šīs personas piedalīšanos attiecīgajās vēlēšanās vai atzīme "izslēgts"), attiecīgā persona balsot nevar."

9. Papildināt instrukciju ar 42.1 punktu šādā redakcijā:

"42.1 Ja vēlētāju sarakstā ir 40.3. apakšpunktā minētās atzīme "mainīts iecirknis", bet vēlētājs izsaka vēlmi balsot šajā iecirknī, iecirkņa komisija rīkojas 43.1 punktā noteiktajā kārtībā."

10. Izslēgt 43. punkta otro daļu.

11. Papildināt instrukciju ar 43.1, 43.2, 43.3., 43.4 un 43.5 punktu šādā redakcijā:

"43.1 Ja vēlētājs vēlas balsot vēlēšanu iecirknī, kura vēlētāju sarakstā nav reģistrēts, iecirkņa komisija pēc vēlētāja personu apliecinoša dokumenta pārbaudes veic vēlētāja datu apmaiņu sistēmā. Tā nosūta pieprasījumu vēlēšanu iecirkņa komisijai, kuras vēlētāju sarakstā vēlētājs reģistrēts, par to, vai vēlētājs nav nobalsojis (turpmāk – pieprasījums). Vēlēšanu iecirkņa komisija, kuras vēlētāju sarakstā vēlētājs reģistrēts, pēc pieprasījuma saņemšanas pārbauda, vai vēlētāju sarakstā attiecīgajā ailē nav paraksta par notikušu nobalsošanu:

43.1 1. ja paraksta nav, tad svītro vēlētāju sarakstā attiecīgo rindu ar vēlētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu, paraksta ailē izdara ierakstu "mainīts iecirknis", norādot arī saņemtā pieprasījuma numuru (piemēram, P12), un sistēmā nosūta apstiprinājumu, ka vēlētājs nav nobalsojis;

43.1 2. ja paraksta nav, bet, ja vēlētāju sarakstā ir atzīme, ka attiecīgajam vēlētājam ir pieteikta balsošanas organizēšana viņa atrašanās vietā (63. punkts), pārliecinās, vai viņš atrašanās vietā nav balsojis. Ja nav, ieraksts vēlēšanu gaitas žurnālā par iesniegumu organizēt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā anulējams. Sistēmā nosūta apstiprinājumu, ka vēlētājs nav nobalsojis;

43.1 3. ja paraksts ir, sistēmā nosūta informāciju par to, ka vēlētājs jau ir nobalsojis (ir parakstījies).

43.2 Pēc tam, kad iecirkņa komisija saņēmusi apstiprinājumu, ka atnākušais vēlētājs nav nobalsojis vēlēšanu iecirknī, kurā reģistrēts, ieraksta vēlētāju saraksta veidlapā sistēmas norādīto vēlētāju saraksta lapas numuru un vēlētāja kārtas numuru sarakstā, vēlētāja vārdu, uzvārdu un personas kodu. Vēlētājs parakstās sarakstā par vēlēšanu aploksnes un vēlēšanu zīmju komplekta saņemšanu.

43.3 Ja iecirkņa komisija saņem informāciju, ka vēlētājs ir nobalsojis (ir paraksts vēlētāju sarakstā), tā atsaka vēlētāju reģistrēt vēlētāju sarakstā un izsniegt viņam balsošanas dokumentus.

43.4 Ja tehnisku iemeslu dēļ vēlēšanu iecirknī nav iespējams veikt vēlētāju datu apmaiņu, iecirkņa komisija:

43.4 1. par to nekavējoties informē attiecīgo republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisiju un Centrālo vēlēšanu komisiju un 33. punktā noteiktajā kārtībā sagatavo atsevišķu vēlēšanu kasti balsošanai ar reģistrācijas aploksnēm;

43.4 2. reģistrē vēlētāju atsevišķā balsotāju sarakstā, vēlētājam papildus pārējiem vēlēšanu materiāliem (45. punkts) izsniedz ar iecirkņa komisijas zīmogu apzīmogotu reģistrācijas aploksni (uz kuras norāda vēlētāja vārdu, uzvārdu, balsotāju saraksta lapas numuru un vēlētāja kārtas numuru lapā). Pēc tam, kad vēlētājs 46. un 47. punktā noteiktajā kārtībā savu izvēli ir izdarījis, viņš aizlīmēto vēlēšanu aploksni ievieto reģistrācijas aploksnē, to aizlīmē un iecirkņa komisijas locekļa klātbūtnē iemet vēlēšanu kastē balsošanai ar reģistrācijas aploksnēm.

43.5 Pēc tam, kad atkal ir iespējams veikt 43.1– 43.3 punktā minētās darbības, tam norīkoti iecirkņa komisijas locekļi, netraucējot balsošanas norisi, veic vēlētāju datu apmaiņu pēc atsevišķajiem balsotāju sarakstiem un tajos atzīmē, vai vēlētāja balss ir līdzskaitāma."

12. Izteikt 57. punktu šādā redakcijā:

"57. Balsošana vēlētāja atrašanās vietā tiek organizēta:

57.1. vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu telpās;

57.2. slimojošu personu aprūpētājiem."

13. Izteikt 60. punktu šādā redakcijā:

"60. Ja persona, par kuru iesniegts iesniegums balsošanas organizēšanai tās atrašanās vietā, nav attiecīgā vēlēšanu iecirkņa vēlētājs, t.i., ziņas par viņu nav ierakstītas vēlētāju sarakstā, sistēmā veic vēlētāju datu apmaiņu starp iecirkņiem 43.1 punktā noteiktajā kārtībā. Ja datu apmaiņas rezultātā noskaidrots, ka vēlētājs jau nobalsojis, ieraksts reģistrācijas žurnālā par iesniegumu organizēt balsošanu šā vēlētāja atrašanās vietā anulējams."

14. Papildināt 66. punkta pirmo daļu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja vēlētājs nav iekļauts attiecīgā vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā un nav bijis iespējams veikt vēlētāju datu apmaiņu, balsošana organizējama ar reģistrācijas aploksnēm 43.4 un 43.5 punktā noteiktajā kārtībā, izņemot atsevišķas vēlēšanu kastes sagatavošanu."

15. Papildināt instrukciju ar 76.1 punktu šādā redakcijā:

"76.1 Pēc sistēmas slēgšanas iecirkņa komisija no sistēmas ieraksta vēlēšanu gaitas žurnālā (Z aile) balsstiesīgo personu skaitu pēc ziņu elektroniskās apmaiņas."

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja K. Bērziņa

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R. Eglājs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!