• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 3. jūlija noteikumi Nr. 466 "Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanas un iznīcināšanas kārtība un valsts nodevas maksāšanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2012., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/op/2012/106.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.467

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.marta noteikumos Nr.257 "Noteikumi par kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm tiek nosūtītas izglītības iegūšanai, kā arī mācību izdevumu segšanas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

06.07.2012., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 466

Pieņemts: 03.07.2012.

OP numurs: 2012/106.15

2012/106.15
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 24 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.466

Rīgā 2012.gada 3.jūlijā (prot. Nr.37 7.§)

Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanas un iznīcināšanas kārtība un valsts nodevas maksāšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu
aprites likuma 22.panta trešo un ceturto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanas un iznīcināšanas kārtību;

1.2. kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanu pēc īpašnieka lūguma, un šīs nodevas apmēru.

II. Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšana

2. Valsts policijas amatpersona izņem sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likuma 22.panta pirmajā daļā noteiktajos gadījumos, noformējot aktu par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanu, ja tās netiek izņemtas administratīvā pārkāpuma procesa vai kriminālprocesa ietvaros.

3. Aktā par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanu norāda šādu informāciju, ja tā ir zināma:

3.1. sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu īpašnieka (juridiskās personas) nosaukums un vienotais reģistrācijas numurs;

3.2. sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu veids;

3.3. sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu marķējums;

3.4. sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu daudzums;

3.5. cita būtiska informācija par sprāgstvielām vai spridzināšanas ietaisēm.

4. Aktu par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu izņemšanu noformē divos eksemplāros, vienu eksemplāru izsniedz personai, kurai izņem sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises, bet otru glabā Valsts policijas lietvedībā.

III. Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšana

5. Pamatojoties uz valsts iestādes vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašnieka iesniegumu, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iznīcina Nacionālie bruņotie spēki saskaņā ar sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas darbu projektu (turpmāk – projekts).

6. Projektā norāda šādas ziņas:

6.1. valsts iestādes adrese, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašnieka nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese;

6.2. iznīcināšanas darbu veikšanas vieta un termiņš (laiks);

6.3. iznīcināšanas darbu metodes;

6.4. bīstamības zonas lielums;

6.5. iznīcināšanas laikā veicamie drošības pasākumi (teritorijas norobežošana, teritorijas apsardze, brīdinājuma zīmju izvietošana un citi līdzīgi pasākumi, kuru mērķis ir personu un sabiedrības drošība).

7. Ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms iznīcināšanas darbu veikšanas Nacionālie bruņotie spēki nosūta valsts iestādei vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašniekam paziņojumu ar uzaicinājumu piedalīties sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanā.

8. Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas vietu ierīko uz ugunsdrošas augsnes.

9. Iznīcināšanas darbus vada Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona.

10. Sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas dienā valsts iestāde, kas pieprasījusi to iznīcināšanu, vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašnieks nogādā sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises iznīcināšanas vietā un nodod tās Nacionālo bruņoto spēku atbildīgajai amatpersonai ar nodošanas un pieņemšanas aktu.

11. Nacionālie bruņotie spēki nodrošina uz iznīcināšanas vietu nogādāto sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu apsardzi, lai nepieļautu trešo personu piekļūšanu sprāgstvielām un spridzināšanas ietaisēm.

12. Pirms sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona nodrošina apsardzes posteņu ierīkošanu uz bīstamības zonas robežām un pārliecinās, ka bīstamības zonā neatrodas nepiederošas personas.

13. Ja sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises ir paredzēts iznīcināt ārpus Aizsardzības ministrijas atbildības objektiem, Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona piecas dienas pirms plānotas sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas informē Valsts policijas teritoriālās struktūrvienības Operatīvās vadības nodaļu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Operatīvās vadības pārvaldi.

14. Pēc sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par to nekavējoties noformē aktu trijos eksemplāros. Aktu paraksta grupas komandieris un valsts iestādes atbildīgā amatpersona vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašnieks.

15. Aktā par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanu norāda šādu informāciju:

15.1. iznīcināto sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu īpašnieka (juridiskās personas) nosaukums un vienotais reģistrācijas numurs;

15.2. iznīcināšanas darbu veikšanas vieta un laiks;

15.3. iznīcināto sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu veids;

15.4. iznīcināto sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu marķējums;

15.5. iznīcināto sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu daudzums;

15.6. cita būtiska informācija par iznīcinātajām sprāgstvielām vai spridzināšanas ietaisēm un to iznīcināšanu.

16. Nacionālie bruņotie spēki vienu sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas akta eksemplāru nosūta valsts iestādes atbildīgajai amatpersonai vai sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu īpašniekam (saglabā valsts iestādes vai komersanta lietvedībā), bet otru eksemplāru triju darbdienu laikā nosūta Valsts policijai.

IV. Valsts nodevas apmērs un maksāšanas kārtība par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanu pēc īpašnieka lūguma

17. Vienā darba dienā atļauts iznīcināt līdz 900 kilogramiem sprāgstvielu. Īpašnieks valsts nodevu par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanu maksā šādā apmērā:

17.1. līdz 150 kg – 120,47 lati;

17.2. līdz 300 kg – 144,29 lati;

17.3. līdz 450 kg – 168,12 lati;

17.4. līdz 600 kg – 191,94 lati;

17.5. līdz 750 kg – 215,76 lati;

17.6. līdz 900 kg – 239,59 lati.

18. Ja iznīcināmo sprāgstvielu daudzums pārsniedz 900 kg, atlikušās sprāgstvielas iznīcina nākamajā darba dienā. Valsts nodevu par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanu aprēķina saskaņā ar šo noteikumu 17.punktu.

19. Valsts nodevu īpašnieks maksā pirms sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu iznīcināšanas ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē.

20. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!