• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai būvētu, par visu jāmaksā arvien vairāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rūpniecībā cenu kāpums

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai būvētu, par visu jāmaksā arvien vairāk

Pērnā gada nogalē turpinājušas pieaugt būvniecības izmaksas.

Aizvadītā gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2003.gada attiecīgo laika posmu būvizmaksas cēlušās vidēji par 8,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Cenu statistikas departamenta Ražotāju cenu indeksu daļas apkopotie dati.
Visstraujākais izmaksu pieaugums (par 15,8%) bija vērojams pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē. Speciālisti norāda, ka tam par galveno iemeslu bijis lielais cenu kāpums tērauda cauruļvadiem un caurulēm. Savukārt izmaksas transporta objektu būvē palielinājās par 8,7%, rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā – par 7,6%, biroju renovācijā – par 7%, ģimenes māju celtniecībā – par 6,2%, izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā – par 5,8%. Šajā laika posmā straujāk (par 13,3%) pieaugušas izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 8,5%, būvmateriālu cenas – par 7,6%.
Kopumā pērn salīdzinājumā ar 2003.gadu būvniecības izmaksas pieaugušas par 6,4%. Vislielākais izmaksu sadārdzinājums bija pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē. Pārējiem apsekotajiem objektiem būvizmaksu pieaugums bija samērā līdzīgs: ģimenes māju celtniecībā, transporta objektu būvē, rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā – ap 6 %, izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā, kā arī biroju renovācijā – attiecīgi par 5,7 un 5,4%. Visstraujāk (par 9,3%) palielinājās mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas. Būvmateriālu cenas pieauga par 6,5%, strādnieku darba samaksa – par 5,9%.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!