• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils rajons guvis īpašu ceļotāju piekrišanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas nauda veselības aprūpes infrastruktūrai

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils rajons guvis īpašu ceļotāju piekrišanu

Pa Latviju atpūtas nolūkos aizvadītā gada trešajā ceturksnī ceļoja mazliet vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju – 54%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apsekojums par iedzīvotāju ceļojumiem.

DZIRNAVAS.PNG (93826 bytes)
Daudzi ceļotāji, ierodoties Rīgā, apmeklē Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Visizplatītākie bija vienas dienas atpūtas braucieni bez nakšņošanas. Tādos devušies 44% no visiem aktīvi ceļojošajiem iedzīvotājiem. Iedzīvotāji vidēji iztērējuši 7,7 latus viena brauciena laikā. Jau mazāk – aptuveni katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs priekšroku devis īsajiem atpūtas braucieniem ar nakšņošanu (1–3 diennaktis), iztērējot vidēji 10,5 latus. Garajos atpūtas braucienos pa Latviju (4 un vairāk diennaktis) devās tikai 6,4% Latvijas iedzīvotāju, un katrs iztērēja vidēji 28,3 latus. Atpūtas braucienos vairāk devušās sievietes (54%). Tipiskākais ceļotāju vecums bijis no 15 līdz 24 gadiem.
Vispopulārākais ceļotāju galamērķis Latvijā bija Rīga. Turp braukuši 18% iedzīvotāju, bet vienas dienas (bez nakšņošanas) atpūtas braucienos pat 21,7%. Īsajos atpūtas braucienos (1–3 diennaktis) pirmajā vietā bija Rīgas rajons – 15,4% no kopējā braucienu skaita, bet garajos atpūtas braucienos pa Latviju (4 un vairāk diennaktis) populārākais bija Daugavpils rajons – 17,5% no kopējā braucienu skaita.
Darījumu braucienos ar nakšņošanu Latvijas robežās devušies 3,4% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, iztērējot vidēji 25,6 latus viena brauciena laikā. Šajos braucienos vairāk braukuši vīrieši – 57,4%. Tipiskākais vecums iedzīvotājiem, kas braukuši darījumu braucienos, bija 25 līdz 34 gadi. Visbiežāk darījuma braucienu galamērķis bijusi Rīga – 22,2%. Visplašāk izmantotais transports – automobilis, 68,9% gadījumu.
Vidējais uzturēšanās ilgums darījumu braucienā bijis 2 diennaktis.
Īsajos atpūtas braucienos ar nakšņošanu (1–3 naktis) 70% iedzīvotāju ceļoja pa Latviju, bet 25% devās uz ārzemēm. Tikai 5% bija ceļojuši gan pa Latviju, gan devušies uz ārzemēm.
Garajos atpūtas braucienos (4 un vairāk naktis) 54% iedzīvotāju ceļoja pa Latviju, 42% bija apmeklējuši ārzemes un 4% ceļoja gan pa Latviju, gan ārzemēm.
Darījumu braucienos 65% iedzīvotāju devušies uz ārzemēm, 20% brauca tikai pa Latviju, bet 15% – gan pa Latviju, gan uz ārzemēm.
Dodoties atpūtā, iedzīvotāji visbiežāk izmantojuši privātās naktsmītnes – 91%. Visbiežāk atpūtas braucienā ceļotāji devušies ar automobili – 62,2%.

“LV” informācija

Uzziņai

Regulāru Latvijas iedzīvotāju aptauju par veiktajiem ceļojumiem CSP uzsāka pērn. Tās galvenais mērķis bija iegūt informāciju par Latvijas iedzīvotāju ceļojumiem pa Latviju, jo līdz šim šāda informācija nebija pieejama. Turklāt aptaujā iegūti dati arī par atpūtas ceļojumiem uz ārzemēm un visu veidu darījuma braucieniem. Oktobrī veikta pirmā aptauja un iegūtas ziņas par iedzīvotāju ceļojumiem trešajā ceturksnī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!