• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, tiekoties ar Sorosa fonda - Latvija, Rīgas Juridiskās augstskolas un Tiesnešu mācību centra vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diskusijā par Tautas pārskata veidošanu LU Sociālo zinātņu fakultātē 2005.gada 14.janvārī

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, tiekoties ar Sorosa fonda – Latvija, Rīgas Juridiskās augstskolas un Tiesnešu mācību centra vadību

Par Tieslietu ministrijas sadarbību ar Sorosa fondu – Latvija, Rīgas Juridisko augstskolu un Tiesnešu mācību centru
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa 14.janvārī tikās Sorosa fonda – Latvija (SFL), Rīgas Juridiskās augstskolas un Latvijas tiesnešu mācību centra vadību un apsprieda Tieslietu ministrijas un šo institūciju tālāko sadarbību tiesiskas valsts nostiprināšanā Latvijā.
Ministre pozitīvi novērtēja SFL ieguldījumu juridiskās izglītības attīstīšanā, tiesiskās apziņas veidošanā un tiesnešu apmācībā. SFL ir Rīgas Juridiskās augstskolas un Tiesnešu mācību centra līdzdibinātājs un finansētājs.
Sarunā ar SFL izpilddirektoru Andri Aukmani ministre uzsvēra, ka tiesnešu izglītošana un tiesu spriedumu analīze un apspriešana ir ļoti būtiska, lai atjaunotu sabiedrības uzticību tiesu varai, tā var veicināt tiesnešu pašattīrīšanos, atbrīvojoties no negodīgiem un korumpētiem kolēģiem.
Āboltiņa iepazinās ar SFL pieredzi tādu tiesas prāvu atbalstīšanā, kurām ir ietekme uz visai sabiedrībai kopumā svarīgiem lēmumiem, piemēram, invalīdu tiesību nodrošināšanā, jautājumā par mazo hidroelektrostaciju būvniecības atļauju un kāpu aizsargjoslu apbūves atļauju izsniegšanas likumību.
Ministre ar SFL vadību vienojās par sadarbību tiesu spriedumu analīzes un apspriešanas organizēšanā, cietumnieku izglītības un prasmju līmeņa paaugstināšanā, tiesnešu apmācībā un likumprojektu sabiedrisko apspriešanu rīkošanā.
Sarunā ar Rīgas Juridiskās augstskolas rektoru Džonu Bērku tieslietu ministre izteica gatavību veicināt valsts iestāžu darbinieku izglītošanos augstskolā, lai viņi varētu būtiski papildināt savas zināšanas Eiropas tiesību jomā.
Savukārt tikšanās laikā ar Tiesnešu mācību centra (TMC) izpilddirektori Solvitu Kalniņu tieslietu ministre pateicās par TMC lielo ieguldījumu tiesnešu apmācībā.
Šobrīd ar Tieslietu ministriju tiek saskaņota līdzdarbības līguma slēgšana tiesnešu apmācībā, un ministre izteica pārliecību par vēl aktīvāka centra darbu.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!