• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2005. gada 5. janvāra lēmums Nr. 1 "Par instrukcijas "Par ziņu elektronisko apriti ar vēlētāju reģistru 2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanām" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Par augu šķirņu iekļaušanu Latvijas augu šķirņu katalogā un svītrošanu no tā

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1

Pieņemts: 05.01.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.1

Rīgā 2005. gada 5.janvārī

Par instrukcijas “Par ziņu elektronisko apriti ar vēlētāju reģistru 2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanām” apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju “Par ziņu elektronisko apriti ar vēlētāju reģistru 2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanām”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

 

APSTIPRINĀTA

Centrālās vēlēšanu komisijas

2005.gada 5.janvāra sēdē ar lēmumu Nr.1

Instrukcija par ziņu elektronisko apriti ar vēlētāju reģistru 2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanām

1. Pilsētu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijas nodrošina reģistrētajos kandidātu sarakstos ietverto ziņu (turpmāk — ziņas par kandidēšanu) sagatavošanu elektroniskā versijā, to iekļaušanai vēlētāju reģistrā. Ziņas par kandidēšanu vēlētāju reģistrā iekļauj rajona vēlēšanu komisija.

2. Rajona vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs pieprasa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (turpmāk — Pārvalde) vēlētāju reģistra lietošanas tiesības tām rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajām personām (turpmāk — atbildīgais darbinieks), kurām piešķiramas tiesības veikt ziņu par kandidēšanu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, kā arī nosūta šī pieprasījuma kopiju Centrālajai vēlēšanu komisijai. Informācija par šo tiesību pieprasīšanas kārtību iegūstama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā http://www.cvk.lv.

3. Kandidātu saraksta sagatavošanai izmantojama Centrālās vēlēšanu komisijas (turpmāk — CVK) sagatavotā kandidātu sarakstu sagatavošanas datorprogramma, kuru iegūst, veicot lejupielādi no CVK mājas lapas http://www.cvk.lv.

4. Kandidātu saraksta elektroniskā versija (iekopēta datu nesējā — disketē vai diskā) iesniedzama vēlēšanu komisijai vienlaicīgi ar sagatavoto kandidātu sarakstu un tam pievienotajiem dokumentiem.

Pilsētas, novada un pagasta vēlēšanu komisija

5. Ja pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija (turpmāk — vēlēšanu komisija) neizmanto CVK izstrādāto kandidātu sarakstu pieņemšanas datorprogrammu, tā vienojas ar rajona vēlēšanu komisiju par kārtību, kādā rajona vēlēšanu komisijas datorprogrammā tiks ievadītas ziņas par attiecīgajā vēlēšanu komisijā reģistrētajiem kandidātu sarakstiem.

6. Ja vēlēšanu komisija lieto CVK kandidātu sarakstu pieņemšanas datorprogrammu, tā datus apstrādā atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

7. Saņemot no kandidātu saraksta iesniedzējiem datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu, vēlēšanu komisija:

7.1. pārbauda šo datni — vai tajā ietvertās ziņas ir vienādas ar iesniegto un parakstīto kandidātu sarakstu;

7.2. ja datnē ietvertās ziņas neatbilst reģistrētajam kandidātu sarakstam, vēlēšanu komisija labo datnes saturu, lai datnē ietvertās ziņas būtu vienādas ar iesniegto un komisijā reģistrēto kandidātu sarakstu.

8. Ja kandidātu saraksta iesniedzējs vēlēšanu komisijā nav iesniedzis datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu, vēlēšanu komisija ar CVK datorprogrammas palīdzību ievada datus un sagatavo datnes par visiem reģistrētajiem kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

9. Vēlēšanu komisija sagatavo datni ar ziņām par kandidēšanu par katru kandidātu sarakstu (ievadot datus vai pievienojot tos no iesniegtā datu nesēja) un nodod attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam triju dienu laikā pēc kandidātu sarakstu reģistrēšanas vēlēšanu komisijā.

Rajona vēlēšanu komisija

10. Izmantojot CVK izstrādāto datorprogrammu rajonu vēlēšanu komisijām, atbildīgais darbinieks apkopo no vēlēšanu komisijām saņemtās datnes ar ziņām par kandidēšanu vai arī veic datu ievadi atbilstoši šīs instrukcijas 5. punktam.

11. Pirms ziņu iekļaušanas (importēšanas) vēlētāju reģistrā atbildīgais darbinieks veic šo datu sagatavošanu atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

12. Lai ziņas par kandidēšanu iekļautu vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks atbilstoši Pārvaldes sniegtajiem norādījumiem pieslēdzas tiešsaistes datu pārraides režīmā vēlētāju reģistram un iekļauj vēlētāju reģistrā datus par kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

13. Ja visi attiecīgā kandidātu sarakstā iekļautie kandidāti ir vēlētāji un ziņas par šīm personām atbilst vēlētāju reģistra ziņām, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem no vēlētāju reģistra atskaiti, ka ziņas par attiecīgo kandidātu sarakstu un par visiem tajā ietvertajiem kandidātiem ir iekļautas vēlētāju reģistrā.

14. Ja ziņas par kandidēšanu ir sekmīgi iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks informē to vēlēšanu komisiju, kurā kandidātu saraksts reģistrēts.

15. Ja ziņas par kandidēšanu nav iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem atskaiti no vēlētāju reģistra par to, ka ir atteikta ziņu par attiecīgo kandidātu sarakstu iekļaušana, norādot šī atteikuma pamatojumu.

16. Ja saņemts atteikums par kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, jo par kādu no kandidātiem vēlētāju reģistra atskaitē norādīts, ka ziņas par kandidātu neatbilst vēlētāju reģistra datiem:

16.1. vārds, uzvārds vai personas kods ir ievadīts nepareizi, atbildīgais darbinieks:

16.1.1. ja darbinieks pats ir veicis datu ievadi, viņš tos pārbauda, salīdzinot ar viņa rīcībā esošajām dokumentu kopijām, labo kļūdu un veic atkārtotu ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā;

16.1.2. ja darbinieks no attiecīgās vēlēšanu komisijas saņēmis tikai elektroniskas ziņas, viņš informē attiecīgo vēlēšanu komisiju, ka no vēlētāju reģistra ir saņemts atteikums par kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu, un atteikuma pamatojumu;

16.2. ja kandidāts kandidē pēc cita nosacījuma nekā reģistrētā dzīvesvieta, un atskaitē nav norādīts 16.1.punktā minētais iemesls, atbildīgais darbinieks pārliecinās, ka kandidāts kandidē pēc cita kandidēšanas nosacījuma (darba vieta vai nekustamais īpašums), un apstiprina ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

17. Saņemot informāciju par 16.punktā minēto atteikumu, attiecīgā vēlēšanu komisija, sadarbojoties ar Pārvaldi un kandidātu saraksta iesniedzējiem, noskaidro atteikuma iemeslu, novērš to un atkārtoti sagatavo datni ar šo kandidātu sarakstu un nodod šo datni rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam, kurš veic ziņu atkārtotu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

18. Ja pēc tam, kad ziņas par kandidēšanu iekļautas vēlētāju reģistrā, vēlēšanu komisija pieņem lēmumu svītrot kādu kandidātu no kandidātu saraksta, tā nekavējoties nosūta šo lēmumu attiecīgā rajona vēlēšanu komisijas atbildīgajam darbiniekam, kurš veic izmaiņas vēlētāju reģistrā.

Republikas pilsētas vēlēšanu komisija

19. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija nodrošina reģistrētajos kandidātu sarakstos ietverto ziņu (turpmāk — ziņas par kandidēšanu) sagatavošanu elektroniski un veic šo ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

20. Republikas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs ne vēlāk kā līdz 2005.gada 14.janvārim pieprasa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (turpmāk — Pārvalde) vēlētāju reģistra lietošanas tiesības tām vēlēšanu komisijas atbildīgajām personām (turpmāk — atbildīgais darbinieks), kurām piešķiramas tiesības veikt ziņu par kandidēšanu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, kā arī nosūta šī pieprasījuma kopiju Centrālai vēlēšanu komisijai. Informācija par šo tiesību pieprasīšanas kārtību iegūstama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā http://www.cvk.lv.

21. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija, izmantojot CVK izstrādāto kandidātu sarakstu pieņemšanas datorprogrammu, sagatavo ziņas par kandidēšanu to iekļaušanai vēlētāju reģistrā atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

22. Saņemot no kandidātu saraksta iesniedzējiem datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu, vēlēšanu komisija:

22.1. pārbauda šo datni — vai tajā ietvertās ziņas ir vienādas ar iesniegto un parakstīto kandidātu sarakstu;

22.2. ja datnē ietvertās ziņas neatbilst reģistrētajam kandidātu sarakstam, vēlēšanu komisija labo datnes saturu, lai datnē ietvertās ziņas būtu vienādas ar iesniegto un komisijā reģistrēto kandidātu sarakstu.

23. Ja kandidātu saraksta iesniedzējs vēlēšanu komisijai nav iesniedzis datu nesēju ar datni ar ziņām par kandidēšanu, vēlēšanu komisija ar CVK izstrādātās datorprogrammas palīdzību ievada datus un sagatavo datnes par visiem reģistrētajiem kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

24. Izmantojot CVK izstrādāto datorprogrammu, atbildīgais darbinieks apkopo visas no kandidātu sarakstu iesniedzējiem saņemtās datnes ar ziņām par kandidēšanu vai arī veic datu ievadi.

25. Pirms ziņu iekļaušanas vēlētāju reģistrā atbildīgais darbinieks veic šo datu sagatavošanu atbilstoši datorprogrammas instrukcijai.

26. Lai ziņas par kandidēšanu iekļautu vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks atbilstoši Pārvaldes sniegtajiem norādījumiem pieslēdzas tiešsaistes režīmā vēlētāju reģistram un iekļauj vēlētāju reģistrā datus par kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

27. Ja visi attiecīgā kandidātu sarakstā iekļautie kandidāti ir vēlētāji un ziņas par šīm personām atbilst vēlētāju reģistra ziņām, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem no vēlētāju reģistra atskaiti, ka ziņas par attiecīgo kandidātu sarakstu un par visiem tajā ietvertajiem kandidātiem ir iekļautas vēlētāju reģistrā.

28. Ja ziņas par kandidēšanu nav iekļautas vēlētāju reģistrā, atbildīgais darbinieks ekrāna režīmā saņem atskaiti no vēlētāju reģistra par to, ka ir atteikta ziņu par attiecīgo kandidātu sarakstu iekļaušana, norādot šī atteikuma pamatojumu.

29. Ja saņemts atteikums par noteikta kandidātu saraksta ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā, jo par kādu no tajā minētajiem kandidātiem no vēlētāju reģistra ir saņemta atskaite, ka ziņas par kandidātu neatbilst vēlētāju reģistra datiem:

29.1. vārds, uzvārds vai personas kods ir ievadīts nepareizi — atbildīgais darbinieks pārbauda datus, salīdzinot tos ar dokumentu kopijām, labo kļūdu un veic atkārtotu elektronisko ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā;

29.2. ja kandidāts kandidē pēc cita nosacījuma nekā reģistrētā dzīvesvieta, un atskaitē nav norādīts 29.1.punktā minētais iemesls, atbildīgais darbinieks pārliecinās, ka kandidāts kandidē pēc cita kandidēšanas nosacījuma (darba vieta vai nekustamais īpašums), un apstiprina ziņu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

30. Saņemot informāciju par 29.punktā minēto atteikumu, attiecīgā vēlēšanu komisija, sadarbojoties ar Pārvaldi un kandidātu saraksta iesniedzējiem, noskaidro atteikuma iemeslu, novērš to, atkārtoti sagatavo datni ar šo kandidātu sarakstu un veic ziņu atkārtotu iekļaušanu vēlētāju reģistrā.

31. Ja pēc tam, kad ziņas par kandidātu sarakstu iekļautas vēlētāju reģistrā, vēlēšanu komisija pieņem lēmumu svītrot kādu kandidātu no kandidātu saraksta, tā nekavējoties veic izmaiņas vēlētāju reģistrā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!