• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apzināti pirmie zaudējumi pārstrādes uzņēmumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atkal Piektais gads. Pēc simt gadiem

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apzināti pirmie zaudējumi pārstrādes uzņēmumos

Pārtikas un veterinārais dienests apzinājis pirmos vētras nodarītos zaudējumus pārtikas pārstrādes uzņēmumiem. Pēc pašreizējām aplēsēm, tie ir aptuveni 300 000 latu, taču uzņēmumi zaudējumus, visticamāk, vēl turpinās aprēķināt pēc visu postījumu apzināšanas.

Pēc vakar PVD rīcībā esošās operatīvās informācijas, vislielākie zaudējumi bijuši zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem. Apzinot uzņēmumus, noskaidrojies, ka tur zaudējumi varētu būt ap 166 000 latu. Latviju satricinājušais vējš ir postījis ne tikai ražotņu jumtus un teritorijas, bet arī nodarījis citādus kaitējumus. Vairākos uzņēmumos vētras izraisītie plūdi applūdinājuši ražošanas cehus, ir uzņēmumi, kuros elektrības padeves traucējumu dēļ nav bijis iespējams nodrošināt nepieciešamos temperatūras režīmus un sabojājušās izejvielas.
Kā liecina vakar apkopotā operatīvā informācija, dabas stihija aptuveni 121 000 latu lielus zaudējumus nodarījusi piena pārstrādes uzņēmumiem. Vējš izraisījis dažādus tehniskus postījumus, savukārt elektrības padeves traucējumu dēļ ir sabojājusies produkcija – kusis saldējums, neatbilstošā temperatūrā uzglabāts iepirktais piens u. tml.
Gaļas ieguves un pārstrādes uzņēmumi, pēc pašreizējām aplēsēm, varētu būt zaudējuši ap 14 000 latu. Arī šajos uzņēmumos nodarīti līdzīgi postījumi kā iepriekš minētajos – vējš rāvis jumtus, postījis uzņēmumu teritorijas, elektrības padeves traucējumu dēļ bojājusies gaļa, saldētavās sākuši atsalt kautķermeņi.
Vētras radīto zaudējumu apmēri pēc pilnīgas datu apkopošanas, dabiski, mainīsies.

Pēc PVD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!