• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā iedzīvotāji vērtē Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Orkāns mežam cirtis dziļas brūces

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā iedzīvotāji vērtē Latvijas dalību Eiropas Savienībā

Aptuveni trešdaļa aptaujāto iedzīvotāju Latvijas dalību Eiropas Savienībā vērtē kā “labu lietu”, bet aptuveni piektdaļa – kā sliktu.
2004.gada decembrī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā noskaidrota Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Latvijas dalību ES. Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 34% aptaujāto, kas atzīmējuši atbildi “laba lieta”, bet negatīvu attieksmi pauda 20% respondenti, norādot atbildi “slikta lieta”, informē Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Jana Vektere.
Savukārt atbildi “ne laba, ne slikta” izvēlējās 42% aptaujas dalībnieku (novembrī – 41%). Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 35 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, Latgalē dzīvojošie.
Neitrālu attieksmi – atbildi “ne laba, ne slikta lieta” – biežāk izvēlējušies respondenti vecumā no 40 līdz 54 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, Vidzemē un lauku apvidos dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no 26 līdz 50 latiem.
Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši aptaujātie, kuri vecāki par 55 gadiem, citu tautību pārstāvji, Rīgā dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no 76 līdz 100 latiem.
Aptauju veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Valsts kancelejas atbalstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!