• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, apmeklējot Reliģisko lietu pārvaldi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1905.gada revolūcijas simtgadei veltītajā starptautiskajā zinātniskajā konferencē Kara muzejā 11.janvārī

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, apmeklējot Reliģisko lietu pārvaldi

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa piektdien, 7.janvārī, apmeklēja Reliģisko lietu pārvaldi. Ministre iepazinās ar Reliģisko lietu pārvaldes darbu un ar tās priekšnieka vietas izpildītāju Olgu Zeili pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Baznīcas un valsts attiecību sakārtošanu.
O.Zeile informēja ministri, ka Reliģisko lietu pārvalde izveidojusi jaunu reliģisko organizāciju datu bāzi, kas ļauj daudz vieglāk kontrolēt reliģisko organizāciju reģistru. Līdz ar to Reliģisko lietu pārvaldei ir lielākas iespējas operatīvi iegūt informāciju par jebkuru reģistrētu reliģisko organizāciju.
Reliģisko lietu pārvaldei jaunā datu bāze arī atvieglo darbu jaunu reliģisko organizāciju reģistrēšanā, jo iespējams ātri atklāt, vai par jaunu uzdotā jau nav reģistrēta.
Reliģisko lietu pārvalde ir Tieslietu ministrijas padotības valsts pārvaldes iestāde, kura likumos un citos normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros nodrošina valsts politikas realizāciju un koordināciju reliģijas lietās, pārzina ar valsts un reliģisko organizāciju savstarpējām attiecībām saistītos jautājumus, seko valsts tiesiskā regulējuma efektivitātei reliģijas praktizēšanā un izsaka priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai novērstu Latvijas Republikas Satversmē un starptautiskajos līgumos reliģijas jomā garantēto cilvēktiesību pārkāpumus un tos veicinošos apstākļus.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!