• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunajam datu savākšanas centram izvēlēti Preiļi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauniešiem atgādina par pasēm

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunajam datu savākšanas centram izvēlēti Preiļi

Janvāra sākumā darbu sācis Preiļu datu savākšanas un apstrādes centrs. Līdz ar tā izveidi Centrālā statistikas pārvalde (CSP) pabeigusi rajonu nodaļu reorganizāciju, lai pilnveidotu datu savākšanas un apstrādes procesu.

Reformas gaitā Latvijā izveidoti četri datu savākšanas un apstrādes centri, bet rajonu nodaļu vietā – informācijas centri, kuriem jānodrošina statistiskās informācijas lietotāji ar tiem nepieciešamajiem datiem. Sekmīgi jau darbojas Valmieras, Kuldīgas un Pierīgas datu savākšanas un apstrādes centri, kuri apstrādā vietējo uzņēmēju iesniegtos statistiskos pārskatus. Ieviestās izmaiņas nav ietekmējušas iegūto datu kvalitāti, kas ir palikusi nemainīgi augsta. Arī datu atbildētības līmenis nav samazinājies. Tas liecina, ka uzņēmēji izmaiņas ir pieņēmuši ar izpratni un atzinuši par labu esam.
Šādas CSP struktūras izmaiņas bija nepieciešamas, lai efektīvāk izmantotu esošos resursus. Vēsturiski bija izveidojies, ka Latvijas statistikas sistēma sastāvēja no centrālās iestādes Rīgā un rajonu nodaļām. Taču tik nelielai valstij kā Latvija šāda rajonu struktūra bija pārāk sadrumstalota jeb decentralizēta. Turklāt pasaules pieredze liecina, ka šādas sistēmas darbība nav visefektīvākā un resursus var izmantot daudz racionālāk. Arī Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu vidū nav nevienas valsts, kuras statistikas sistēma būtu tāda kā iepriekš Latvijā.
Daugavpils, Krāslavas, Rēzeknes, Jēkabpils un Ludzas rajona statistikas nodaļu vietā ir izveidoti informācijas centri, kuros visi interesenti varēs iegūt nepieciešamo statistisko informāciju, iepazīties ar CSP publikācijām un izmantot CSP interneta datubāzes. Ja interesējošā informācija nepieciešamajā detalizācijas pakāpē nebūs atrodama CSP publikācijās vai datu bāzēs, informācijas centra darbinieks palīdzēs sagatavot pieprasījumu datu iegūšanai no CSP centrālās iestādes Rīgā.

Pēc CSP informācijas

Uzziņai

Daugavpils, Krāslavas, Rēzeknes, Jēkabpils un Ludzas rajona uzņēmējiem statistiskie pārskati turpmāk jāsūta uz Preiļu datu savākšanas un apstrādes centru (Paulāna iela 3a, Preiļi, LV–5301). Pārskatus var nosūtīt arī pa faksu 5381389 vai kā pielikumu elektroniskā pasta sūtījumam uz adresi preili@csb.lv.
Sīkākas izziņas par pārskatu iesniegšanu var saņemt Preiļu datu savākšanas un apstrādes centrā pa tālruni 5381387. Turklāt respondentiem ir iespējams iesniegt informāciju arī elektroniski tiešsaistes režīmā. Papildu informāciju par e–pārskata sistēmu var atrast CSP mājas lapā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!