• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauniešiem atgādina par pasēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu strēlnieku piemiņai

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauniešiem atgādina par pasēm

Lai atgādinātu jauniešiem par iespēju saņemt pasi par vienu latu, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Rīgas rajona nodaļa ir uzaicinājusi Ādažu pagasta 15 gadus sasniegušos audzēkņus apmeklēt nodaļu.

Jaunieši varēs iepazīties ar tās darbību un noformēt dokumentus pasēm.
Saskaņā ar grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā (publicēti “LV” 20.04.2004.), sākot ar pērnā gada 1.maiju, jauniešiem, sasniedzot 15 gadu vecumu, ir pienākums saņemt personu apliecinošu dokumentu. 2004./2005. mācību gada sākumā Latvijas skolām tika izsūtītas PMLP sagatavotās informatīvās grāmatzīmes, kas izdalītas 15 gadus sasniegušajiem jauniešiem kā atgādinājums par pasi.
Jaunā kārtība paredz, ka jauniešiem, kuri jau ir sasnieguši attiecīgo vecumu, bet pasi vēl nav saņēmuši, dokumenti jāiesniedz līdz 2005.gada 1.februārim vai viena mēneša laikā pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas.
Noteikumi par valsts nodevu par personas apliecību un pasu izsniegšanu paredz, ka par pases izsniegšanu trīs nedēļu laikā jāmaksā viens lats, četru darbdienu laikā – 11 lati, bet divu darbdienu laikā – 26 lati. Gadījumā, ja termiņš nokavēts, par pases saņemšanu trīs nedēļu laikā būs jāmaksā pieci lati, bet paātrinātā kārtībā – attiecīgi 15 vai 30 lati.
Par ilgstošu dzīvošanu bez pases var tikt piemērots naudas sods līdz 25 latiem. Tāpēc svarīgi atcerēties, ka visiem jauniešiem, kuri sasniedz 15 gadu vecumu, dokumenti jāiesniedz 30 dienu laikā pēc piecpadsmitās dzimšanas dienas, atgādina PMLP.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!