• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta izveidi un tā darbības mērķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Patentu valdes un Patentu tehniskās bibliotēkas vienoto darbību

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta izveidi un tā darbības mērķiem

Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta izveide ir būtisks un nozīmīgs solis Latvijas mežsaimniecības un kokrūpniecības attīstībā. Tas pašlaik ir viens no visnozīmīgākajiem Latvijas ekonomikas sektoriem, nodrošinot 40% no Latvijas eksporta kopvērtības, vakar, 6.janvārī, preses konferencē par institūta dibināšanu uzsvēra zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. “Tas ir ideāls sadarbības modelis, kurā pārstāvētas visas ar Latvijas tautsaimniecībai tik nozīmīgo meža nozari saistītās puses – gan rūpniecības sektors, gan Latvijas Lauksaimniecības universitāte kā zinātnes un jauno nozares speciālistu sagatavošanas centrs, gan valsts kā valsts meža īpašnieks,” sacīja ministrs.
Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Juris Skujāns pauda gandarījumu, ka līdz ar institūta dibināšanu stiprināsies cieša sadarbība starp augstskolu, zinātniekiem, topošajiem speciālistiem, Zemkopības ministriju un meža nozari kopumā.
Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis preses konferences dalībniekiem sacīja, ka institūtam būs liela loma jauno mežsaimniecības un mežrūpniecības speciālistu sagatavošanā atbilstoši mūsdienu prasībām, jo pēdējos gados Latvijas meža sektors ir strauji attīstījies, tāpēc nozarei vajadzīgi speciālisti, kas spēj strādāt ar vismodernākajām tehnoloģijām. Jaundibinātā institūta valdes priekšsēdētājs Andrejs Domkins uzsvēra, ka Latvijas koksnes produkcijas ražotāji institūtā varēs pārbaudīt, vai to produkcija atbilst visstingrākajām Latvijas un Eiropas Savienības drošības prasībām.
“Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts sola milzīgas iespējas jau tuvākajā nākotnē, palielinot Latvijas meža nozares konkurētspēju un ceļot nozarē strādājošo kvalifikāciju,” uzsvēra akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks.
Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta dibinātāji ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Kokrūpniecības federācija un akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži”. Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta galvenie mērķi ir Latvijas meža nozares konkurētspējas veicināšana, ar meža nozari saistītu zinātnes profilu attīstības sekmēšana un Latvijas situācijai atbilstošu moderno un tajā pašā laikā videi saudzīgo moderno tehnoloģiju ieviešana meža apsaimniekošanā. Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta uzdevums būs pētījumu un eksperimentālo izstrāžu veikšana dabaszinībās un tehniskajās zinātnēs, tirgus un sabiedriskās domas izpēte, ar mežsaimniecību un kokmateriālu sagatavošanu saistītu pakalpojumu sniegšana, meža nozares uzņēmēju konsultēšana komercdarbībā un vadzinībās.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!