• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursa "Apceļo savu zemi" noslēgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta izveidi un tā darbības mērķiem

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursa “Apceļo savu zemi” noslēgumu

Šodien, 7. janvārī, Zemkopības ministrijā tiks apbalvoti Zemkopības ministrijas un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” rīkotā skolēnu konkursa “Apceļo savu zemi” uzvarētāji.
Uzvarētājus no visiem Latvijas novadiem trīs klašu grupās (1.–4. klase, 5.–9. klase un 10.–12. klase) sveiks un pārsteiguma balvas pasniegs zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks. 1.–4. klašu grupā tiks apbalvotas trīs klases, 5.–9. klašu grupā – trīs, bet 1.–12. klašu grupā – viena klase.
Jaunā mācību gada sākumā, Zemkopības ministrija un akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” katrai Latvijas vispārizglītojošajai skolai nosūtīja dāvanu – Latvijas karti “Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos”, kurā norādītas akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” apsaimniekotās visdažādākās atpūtas vietas dabā un interesanti kultūrvēsturiski apskates objekti. Kartes dāvināšana skolām bija ierosme un ceļvedis skolēnu atpūtas pilnveidošanai un novadu izzināšanai rudens ekskursiju laikā un arī tālākā nākotnē. Līdz ar kartes dāvināšanu skolām Zemkopības ministrija un akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” 2004. gada rudenī rīkoja skolēnu konkursu “Apceļo savu zemi”, aicinot klases, kas apmeklējušas kādu no kartē “Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos” norādītajiem objektiem, pastāstīt par saviem piedzīvojumiem, izpaužot visu, ko skolēni redzējuši, ko jaunu uzzinājuši, iemācījušies, zīmējumu vai kādā citā radoši brīvā formā.
“Esam priecīgi par skolēnu lielo atsaucību, jo saņēmām daudz dažādu konkursam sagatavotu darbu. Bija pārsteidzoši redzēt, cik ļoti centušies visi konkursa dalībnieki, vienalga, vai tā būtu pirmā vai vidusskolas pēdējā klase. Daudzi darbi gan radošās izdomas, gan mākslinieciskā izpildījuma ziņā bija ļoti saistoši un apliecināja skolēnu interesi par dzimtās zemes dabas vērtību un novadu vēstures iepazīšanu, apzināšanu un izpratni,” par konkursa rezultātiem ir gandarīts zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.
Savukārt akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks uzsver, ka konkursa komisijai, izvērtējot visus iesūtītos darbus, bijis ļoti grūti izvēlēties laureātus katrā klašu grupā, jo katrā konkursam iesūtītajā darbā bija jaušama bērnu un jauniešu centība un bagātīga izdoma. “Kaut arī konkurss ir beidzies, domāju, mūsu dāvātā karte arī turpmākajos gados būs labs ceļvedis Latvijas skolēniem, dodoties tuvākās vai tālākās ekskursijās. Jau tagad no daudziem skolēniem esam saņēmuši atsauksmes, ka karte “Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos” bijusi ierosme apmeklēt interesantas, taču līdz šim nezinātas vietas,” stāsta Roberts Strīpnieks.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!