• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunieši kopj zināšanas par ugunsdrošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad sociālā politika balstās pētniecībā

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunieši kopj zināšanas par ugunsdrošību

2004. gada nogalē “Latvijas Jauno ugunsdzēsēju savienība” (JUS) svinēja gada jubileju. Par godu šim notikumam organizācijas vadība pulcēja jauno ugunsdzēsēju atbalstītājus, lai ne tikai pateiktos viņiem par sadarbību, bet arī kopīgi apspriestu nākotnes plānus.

Izvērtējot pagājušā gada aktivitātes, jāsecina, ka JUS sekmīgi darbojusies gan Latvijas, gan arī starptautiskā mērogā. Rīkoti vairāki jauno ugunsdzēsēju salidojumi pilsētās un rajonos, kur šobrīd jaunie ugunsdzēsēji darbojas visaktīvāk, – Ventspilī, Madonas rajonā un Jelgavas rajona Ozolniekos. Katrā salidojumā piedalījās konkrētā rajona teritorijā esošo skolu pārstāvji. Rīkotāji pasākuma programmā iekļāva gan ugunsdzēsības sporta sacensības, gan arī viktorīnas un konkursus par ugunsdrošību un ugunsdzēsību. Madonas rajonā notikušajā salidojumā uzmanība tika pievērsta arī pirmās palīdzības sniegšanai. Par vienu no interesantākajiem pasākumiem JUS priekšsēdētāja Ruta Birnbauma nosauc salidojumu Jelgavas rajona Ozolniekos. Tur tradicionālajos konkursos un sacensībās bija iekļauti arī tūrisma elementi. Arī 2005. gadā vairākos rajonos paredzēti līdzīgi salidojumi.

Starptautiskos pasākumos ar savu formas tērpu

Organizācijas biedri aktīvi piedalījušies arī dažādos starptautiskos pasākumos. Te noteikti jāmin Baltijas jūras valstu pārstāvju kopāsanākšana Polijā pagājušā gada aprīlī. “Tur pirmo reizi tika spriests par iespējām izveidot koordinācijas padomi, kurā bez Baltijas un Skandināvijas valstīm būtu arī Vācija un Polija,” stāsta R. Birnbauma. Ja šāda padome tiks izveidota, tajā noteikti līdzdarbosies arī Latvijas JUS pārstāvji. JUS bija pārstāvēta arī Starptautiskās tehniskās komitejas ugunsgrēku dzēšanai un novēršanai rīkotajās sacensībās un pasākumos. Tāpat mūsu valsts kopā ar delegācijām no Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Ukrainas piedalījās Baltkrievijā notikušajā jauno ugunsdzēsēju atpūtas un sporta nometnē “Zubrjonok”. Nometnes noslēgumā tika parakstīts starptautiskās sadarbības memorands.
Novembra sākumā Tallinā notikusī Baltijas valstu jaunos ugunsdzēsējus apvienojošo organizāciju vadītāju un līderu konference Latvijas delegācijai bija īpaši nozīmīga. Pirmo reizi mūsu valsts pārstāvji prezentēja jaunus formas tērpus. Uz tiem tika izšūta arī organizācijas emblēma, kas izveidota, izmantojot Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīkotā zīmējumu konkursa “Uguns un ūdens. Pasargā sevi un draugu” laureātu darbus.

Jāmeklē finansējums

Ir iestrādes darbības plānam 2005. gadam. R. Birnbauma stāsta, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta ugunsdzēsības sporta attīstīšanai un jauno ugunsdzēsēju līderu mācībām. Tāpat kā līdz šim JUS pārstāvji varēs piedalīties starptautiskajās konferencēs. Vienīgais šķērslis ieceru īstenošanā varētu būt finanšu trūkums. Tāpēc arī naudas piesaistīšana būs viena no galvenajām prioritātēm 2005.gadā. Janvārī paredzēts doties pieredzes apmaiņas braucienā uz Talsiem. Šīs pilsētas jaunieši sekmīgi gatavo pieteikumus līdzekļu saņemšanai no Eiropas Savienības fondiem. Šo ceļu nolēmusi iet arī JUS, paralēli mēģinot ieinteresēt vietējos uzņēmējus atbalstīt jauniešus. Palīdzēt solījis arī VUGD, Latvijas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību apvienība un Ugunsdzēsības sporta federācija.

Ieva Treija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!