• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kases ieguldījumu plāna līdzekļu pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts rezervēm medicīnā ārkārtas situācijām

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kases ieguldījumu plāna līdzekļu pieaugumu

Kopš Latvijā vairāk nekā divus gadus darbojas pensiju sistēmas 2.līmenis – valsts fondētās pensijas – un to līdzekļu pārvaldīšana uzticēta arī Valsts kasei, Valsts kasē uzkrāto un pārvaldīto līdzekļu vienas daļas vērtība ir pieaugusi par 19% – no 1 lata līdz 1,19 latiem.
Valsts kases pārvaldījumā esošo valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu kopējā vērtība 2005.gada 1.janvārī bija 14 975 097 lati. Valsts kase šo naudu ir ieguldījusi valsts parādzīmēs un banku termiņnoguldījumos, līdzekļu kopējais ienesīgums kopš shēmas darbības sākuma ir 5,36% gadā.
Kopējie pensiju otrā līmeņa līdzekļu Valsts kasē saņemtie procenti un ieņēmumi no aktīvu realizācijas ir 1,865 miljoni latu.
Valsts kase spēj nodrošināt tādu pašu līdzekļu ienesīgumu kā privāto pārvaldītāju piedāvātie konservatīvie ieguldījumu plāni, taču Valsts kase vienlaikus saglabā arī maksimālu līdzekļu drošību, kas ir Valsts kases kā valsts pārvaldītāja galvenais mērķis.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!