• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpina vākt ziedojumus cunami upuriem Dienvidāzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdība lems par sociālajām garantijām

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpina vākt ziedojumus cunami upuriem Dienvidāzijā

Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) turpina līdzekļu piesaisti Dienvidāzijas zemestrīcē un tās izraisītajos cunami viļņos cietušajiem, informē LSK projektu vadītājs Ģirts Zvirbulis.

INDONEZIJA.PNG (131203 bytes)
Zemestrīces un tās izraisīto milzīgo cunami viļņu apzināto upuru skaits vakar pieaudzis līdz 144 036. Katastrofā vissmagāk cietušas Indonēzija (attēlā), Šrilanka un Indija. Daudzviet upuru apbedīšanai, šķiet, nav redzams gals
Foto: A.F.I./EPA

Latvijas iedzīvotāji ir izrādījuši negaidīti lielu atsaucību, norāda LSK. Pa ziedojumu tālruni un ar pārskaitījumu uz kontu kopā saziedots ap 10 000 latu. LSK pieņem tikai naudas ziedojumus. Mantiskos ziedojumus, piemēram, medikamentus, humāno palīdzību, rotaļlietas, LSK neplāno pieņemt. Līdzekļu piesaistes akcija turpināsies līdz janvāra beigām, kad Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumi tiks pārskaitīti Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai un izmantoti cietušo ārstēšanai.
Starptautiskais Sarkanais Krusts šobrīd ir nodrošinājis medicīnisko aprūpi 120 000 cilvēku un pagaidu mājvietas 40 000 cilvēku Šrilankā, liecina Ģ.Zvirbuļa sniegtās ziņas. Pavisam reģionā ir izveidotas 66 Sarkanā Krusta palīdzības nometnes, kas kalpo par pagaidu mājvietu medicīniskās palīdzības sniegšanas punktiem. Tāpat Starptautiskais Sarkanais Krusts ir sagatavojis īpašu mājas lapu, lai atvieglotu dabas katastrofā cietušo meklēšanu. Mājas lapas adrese internetā ir www.familylinks.icrc.org.
Medikamentus, kā arī citas nepieciešamas lietas iedzīvotāji var ziedot Šrilankas konsulātā. Līdz šim medikamentus ziedojušas gan privātpersonas, gan firmas. Moskītu tīkli, ūdens attīrīšanas tabletes, medikamenti, vienreizējās lietošanas šļirces, marle, plāksteri, cimdi – tās ir visnepieciešamākās lietas.
Šrilankā cietušajiem joprojām iespējams palīdzēt, ziedojot “Hansabankā” – “LV51HABA0551009033970, SWIFT HABALV 22” ar norādi “Ziedojumi Šrilankas dabas katastrofā cietušajiem”.
Kā zināms, arī Latvijā studējošie šrilankieši Rīgā vāca ziedojumus. Vakar Šrilankas konsulāta telpās goda konsuls tikās ar studentiem, lai aprēķinātu kopējo ziedojumu summu, arī to, kas ievākta caur ziedojumu kontu.
Valdība šodien kārtējā sēdē lems par finansiālās palīdzības sniegšanu tiem Āzijas valstu iedzīvotājiem, kuri decembrī cieta vienā no postošākajām katastrofām cilvēces vēsturē

“LV” informācija

Uzziņai

Ziedot iespējams:
1) ar pārskaitījumu uz Latvijas Sarkanā Krusta ziedojumu kontiem. Rekvizīti: Reģ.Nr. 40008002279; banka NORD/LB Latvija; bankas kods RIKOLV2X, konta nr. LV87RIKO0002010021481, ar norādi “Dienvidāzijas traģēdijas upuriem”;
2) banka Latvijas Unibanka; bankas kods UNLALV2X, Konta Nr.: LV63UNLA0070000000007, ar norādi “Dienvidāzijas traģēdijas upuriem”.

Ziedot iespējams, arī zvanot uz ziedojumu tālruni 9006885 (1 lats par zvanu).

Dati: no Latvijas Sarkanā Krusta

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!