• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik droši esam šajā pasaulē?

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “Saskaņā ar ES Komisijas plāniem pirmās jaunās ES dalībvalstis kopējo valūtu varētu ieviest, agrākais, 2007.gadā. Pie šīm valstīm kopā ar Slovēniju un Lietuvu noteikti grib piederēt arī Igaunija. Tomēr ne visi igauņi par to priecājas. Visvairāk viņi baidās no tā, ka pāreja uz jauno valūtu varētu tikt izmantota ļaunprātīgi, lai paceltu cenas, līdz ar to vēl vairāk pasliktinoties viņu jau tā neapskaužamajiem dzīves apstākļiem. Arī Igaunijas ekonomikas eksperti brīdina Igaunijas valdību no pārsteidzīgas pievienošanās eirai.”

Franču “Le Monde”: “Lietuva pakļāvusies Briseles prasībai un slēgusi vienu no Ignalīnas atomelektrostacijas reaktoriem, kas bija viens no priekšnoteikumiem, lai Lietuva tiktu uzņemta ES. Lietuva mēģina pārliecināt Poliju investēt vienotas, tīklā saslēgtas elektroapgādes sistēmas izveidē, kas ļautu Baltijas valstīm pieslēgties Rietumeiropas vienotajai elektrosistēmai.

Krievijas “Strana”: “Par galvenajiem 2004.gada Krievijas notikumiem kļuva Vladimira Putina ievēlēšana prezidenta amatā uz otro termiņu un jaunā politiskā kursa pasludināšana pēc notikumiem Beslanā, kas vērsta uz valsts vienotības stiprināšanu. Pieņemti arī vairāki būtiski likumi, īpaši uzsverot dokumentu par tiesībām augstākajiem administrācijas darbiniekiem atrasties politiskajās partijās un par mītiņu un referendumu norises kārtību. Pārmaiņas notikušas arī partiju dzīvē.”

Intervijā vācu “Der Spiegel” nākamais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko izsakās par sarežģītajām attiecībām ar Maskavu, politiskajām reformām, Ukrainas ceļu uz Eiropas Savienību un kandidātiem ministru prezidenta amatam, kā arī par ukraiņu militārajām vienībām Irākā.

Krievijas “Rosbalt” Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Mihails Margelovs intervijā ziņu aģentūrai izsaka viedokli, ka Krievija sastopas ar asu sāncensību no ASV un ES puses, ko vēl vairāk sarežģījot starptautisko institūtu un starptautisko tiesību normu lomas samazināšanās.

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Ukrainas jaunais prezidents ir pelnījis Vašingtonas atbalstu politiskajā darbībā, tiecoties sakārtot valsti un veidot labākas attiecības ar Rietumiem. Tomēr Vašingtonai nevajadzētu atbalstīt jebkuru Kijevas iniciatīvu, kas nevajadzīgi padziļinātu Ukrainas iekšējo šķelšanos vai grautu ASV attiecības ar Krieviju.”

Krievijas “Nezavisimaja Gazeta” intervijā Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili pauž attieksmi pret Ukrainas notikumiem. Viņš līdzīgu notikumu gaitu prognozējis jau sen, jo Gruzijas un Ukrainas revolūcijas ir likumsakarīgs process. Attiecībās ar Putinu Gruzijas prezidentam problēmu neesot.

ASV “The New York Times”: “Ja Ariels Šarons nespēs nodrošināt nepieciešamo atbalstu Knesetā, viņš vērsīsies pie sabiedrības. Taču Šarons uzskata: pat ja būtu nepieciešamas vēlēšanas viņa kā līdera leģitimitātes apstiprināšanai, tās, kaut arī nevēlamas, neizjauktu izraēliešu nometņu likvidēšanas plāna realizēšanu.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!