• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2004., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik paši izdarīsim, tik būsim gandarīti

Vēl šajā numurā

28.12.2004., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Nīderlandes “NRC Handelsblad”: “Amsterdamas māksliniece Estere Polaka, izmantojot fotogrāfiju, video un satelītu navigāciju, bildēs un uz kartes iemūžinājusi piena ceļu no Latvijas līdz Nīderlandei. Briselē sabraukušajiem lauksaimniecības ministriem viņa prezentēja savu “projektu MILK”. “Šis projekts ļoti skaidri parāda, kādas jaunas kopdarbības formas ir radušās Eiropā, pateicoties tirdzniecībai,” saka Polaka, kura šai sakarā sadarbojās ar latviešu mākslinieci Ievu Auziņu.”

Krievijas “IA Regnum.ru”: “Grupa Latvijas Saeimas deputātu parlamenta frakcijām izskatīšanai iesniedza deklarācijas projektu, kurā aicina nosodīt totalitārā komunistiskā režīma noziegumus Latvijā. Dokumenta mērķis – atjaunot vēsturisko taisnību un veicināt starptautisko stabilitāti. Deklarācijas autori uzskata, ka Krievija kā PSRS tiesiskā mantiniece ir morāli, tiesiski un finansiāli atbildīga par genocīdu pret latviešiem un okupācijas gados nodarītajiem zaudējumiem. Dokumentā Eiropas valstu parlamenti un valdības tiek aicinātas nosodīt Latvijas okupācijas faktu un palīdzēt likvidēt sekas. Salīdzinājumā ar iepriekšējo deklarācijas variantu (28.07.2004.) šis ir mazāk radikāls, jo tajā vairs nav uzsvērts, ka ar “okupācijas sekām” jāsaprot arī bijušie PSRS pilsoņi, kas pastāvīgi dzīvo valstī, – galvenokārt krievi.”

Krievijas “Novije Izvestija”: “Respektablā starptautiskā organizācija Freedom House ziņojumā “Brīvība pasaulē – 2005” pazeminājusi Krievijas reitingu, un pirmo reizi kopš PSRS sabrukuma tā nonākusi no “daļēji brīvo” zemāk – “nebrīvo valstu” kategorijā.”

Vācu “Tagesspiegel”: “Krievijas prezidenta Putina iniciatīva bija negaidīta – Vācijai un Eiropai jāpalīdz Krievijai atrisināt krīzi Čečenijā. Taču viņš nepateica, ka, tāpat kā līdz šim, centieni iegūt politisko ietekmi nav vēlami. Krievijas masu mediji, atsaucoties uz informācijas avotu Krievijas delegācijā, ziņoja, ka Kremlis ar ES grib runāt tikai par Čečenijas ekonomiskajiem aspektiem plānā, kuru Briselē galvenokārt izstrādāja vācu eksperti.”

Krievijas “Pravda.ru”: “Intervijā laikrakstam “Politika” Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis izteica dažus asus paziņojumus saistībā ar Krievijas pozīciju Ukrainas krīzes jautājumā. Uz to nekavējoties reaģēja Krievijas prezidents Putins, kurš preses konferencē tos nosauca par nekorektiem. Esot jānoskaidro, ko tieši ir domājis Kvasņevskis, jo Krievija negatavojoties neko anektēt. Putins norādīja, ka Kvasņevska izturēšanās esot vērtējama kā mēģinājums izolēt Krieviju.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Putina vadībā Krievija kļuvusi par neoimperiālistisku valsti, kas tādā vai citādā veidā cenšas uzspiest savu gribu valstīm “tuvajās ārzemēs”. Īpaši uzskatāms ir gadījums ar prezidenta vēlēšanām Ukrainā. Polijas lielākais kaimiņš austrumos vairs nav valsts, kas atbrīvojas no savas padomju pagātnes, bet gan valsts, kas cenšas iegūt autoritāru varu un uz saviem kaimiņiem lūkojas ar Brežņeva, nevis Gorbačova acīm.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!