• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Skujenes un Andrupenes pamatskolu audzēkņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komercreģistra ziņas

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Skujenes un Andrupenes pamatskolu audzēkņiem

23.decembrī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Cēsu rajona Skujenes latviešu pamatskolas un Krāslavas rajona Andrupenes divplūsmu pamatskolas aktīvākajiem skolēniem, kas ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu īstenojuši etnisko dialogu veicinošu sadarbības projektu, kā arī ar sabiedriskās organizācijas “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība” dibinātājām un aktīvistēm, kas ar savu darbību demonstrējušas pilsoniskās iniciatīvas lomu sabiedrībā un sniegušas nesavtīgu palīdzību grūtībās nonākušiem vecākiem.
Pēc viesošanās sabiedrības integrācijas lietu sekretariātā visi devās uz “Lido” atpūtas centru, lai kopīgi priecātos par skaisto ziemas dienu un slidotu. Ar slidām skrēja un cits citam palīdzēja gan skolēni, gan skolotājas un māmiņas, gan ministrs.
A.Latkovskis izteica cerību, ka bērni arī turpmāk aktīvi piedalīsies dažādos projektos un ka arī māmiņas turpinās savu darbību. “Pirms Ziemassvētkiem gribēju pateikt paldies cilvēkiem, kas aktīvi iesaistās sabiedrības dzīvē. Ceru aizsākt tradīciju pirms Ziemassvētkiem pateikties tiem, kas sabiedrības integrācijas jomā izdarījuši kaut ko labu – nevalstisko organizāciju, pilsoniskas sabiedrības, etniskā dialoga un integrācijas veicināšanas labā,” norādīja A.Latkovskis.
Skolēni stāstīja par īstenoto projektu, kurš, kā norādīja viena no skolotājām, palīdzējis “labāk iepazīt ne tikai vienam otru, bet arī pašiem sevi”. Projekta laikā skolēni ciemojās viens pie otra pavisam sešas reizes, kopīgi gan izklaidējoties, gan mācoties – skolēni vairāk uzzināja gan par Vidzemi, gan Latgali, abu novadu tradīcijām, tautastērpiem, tradicionālajiem ēdieniem, lasīja zinātniskos referātus, apmeklēja izziņas takas, podnieku darbnīcu, brīvdabas etnogrāfisko muzeju “Vēveri”.
Arī “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība” dalījās savā pieredzē. Lai gan šī sabiedriskā organizācija ir vēl pavisam jauna – oficiāli reģistrēta šā gada jūlijā –, palīdzība sniegta jau nozīmīgam skaitam ģimeņu. “Parasti jau tās ir vientuļās māmiņas, kurām tā palīdzība nepieciešama, jo trūkst informācijas, nav juridisko zināšanu, viņas nezina savas un savu bērnu tiesības. Bieži vien ir vajadzīga psihologu palīdzība, konsultācijas, protams, arī materiāla palīdzība. Mūsu sākotnējais mērķis ir atbalsts, taču mēs cenšamies ne tikai palīdzēt grūtajā mirklī, bet arī veicināt, lai šīm māmiņām būtu iespēja nostāties uz kājām, uzsākt patstāvīgu ceļu – atrast darbu, dzīvesvietu.”
Gan “Māmiņu ātrās reaģēšanas vienība”, gan abu skolu pārstāvji saņēma ministra sekretariāta atzinības rakstu, saldumus un simbolisku eglīšu rotājumu – eņģeli.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!