• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs, tiekoties ar Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Skujenes un Andrupenes pamatskolu audzēkņiem

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs, tiekoties ar Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem

23.decembrī ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem, lai pārrunātu pārstāvniecību darba rezultātus, nākotnes perspektīvas un citus aktuālus jautājumus.
Ministrs tikās ar pārstāvniecības Vācijā vadītāju Gintu Petru, pārstāvniecības Francijā vadītāju Haroldu Celmu, pārstāvniecības Lielbritānijā vadītāju Indru Freibergu, Norvēģijā – Ivo Urbanoviču un Dānijā – Gintu Janumu.
Tikšanās laikā ministrs uzklausīja pārstāvniecību vadītāju ziņojumus par būtiskāko veikumu, kā arī par ieplānotajiem darbiem 2005.gadā. Pašlaik Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības ir septiņās valstīs: Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Francijā, Zviedrijā, Krievijā, Kazahstānā un Nīderlandē. Darbu sākušas arī pārstāvniecības Dānijā un Norvēģijā, bet to oficiālā atvēršana notiks 2005.gada sākumā.
Ministrs uzsvēra, ka “ārējās ekonomiskās pārstāvniecības ir svarīgs instruments valsts definēto mērķu sasniegšanai eksporta veicināšanas un ārvalstu investīciju piesaistes jomā”. Izveidojot ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīklu ārvalstīs un nostiprinot tās atbalsta institūciju Latvijā (LIAA), valdība sniedz Latvijas uzņēmējiem līdzvērtīgu palīdzību un pakalpojumus, kādus saņem to konkurenti un partneri ES dalībvalstīs un pārējās ES kandidātvalstīs.
2004.gadā pārstāvniecībās saņemts un apstrādāts vairāk nekā 200 perspektīvu sadarbības pieprasījumu un sākts darbs ar 13 nozīmīgiem investīciju un 45 apjomīgiem eksporta projektiem. Ir sniegtas konsultācijas vai pakalpojumi vairāk nekā 120 dažādu nozaru Latvijas uzņēmumiem sadarbības partneru atrašanā, tirgus iespēju apzināšanā, ir organizētas uzņēmēju vizītes, kā arī rīkotas sarunas par iespējamiem līgumiem.
Šā gada deviņos mēnešos kopējais Latvijas eksports, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu 2003.gadā, pieaudzis par 33,8%. Savukārt kopējais investīciju apjoms 2004.gada sešos mēnešos, salīdzinot ar 2003.gada sešiem mēnešiem, pieaudzis par 0,61%.
Pārstāvniecības kā nozīmīgi eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes instrumenti nodrošina uzņēmumus ar informāciju par iespējām ārējos tirgos, veic ārējo tirgu pētījumus, izplata informāciju ārvalstīs par Latvijas eksporta potenciālu un labvēlīgu vidi investīciju piesaistei, palīdz uzņēmumiem sadarbības partneru atrašanā, ieejot ārvalstu tirgū.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!