• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par radošo industriju attīstību un lomu valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 21.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par radošo industriju attīstību un lomu valstī

Pēc kultūras ministres Helēnas Demakovas uzaicinājuma šodien, 23.decembrī, Kultūras ministrijas darbinieki tiksies ar ekonomikas ministru Arturu Krišjāni Kariņu. Darba kārtībā paredzēts izskatīt jautājumus, kas saistīti ar radošo industriju attīstību un to lomu Latvijas tautsaimniecības procesos.
“Tikai kopīgi sadarbojoties Kultūras un Ekonomikas ministrijai, iespējams veicināt un attīstīt radošo industriju izaugsmi valstī, veidojot peļņu nesošu tautsaimniecības nozari,” tikšanās nepieciešamību skaidro kultūras ministre Helēna Demakova.
Radošās industrijas ir dinamiski augoša ekonomikas nozare gan Eiropā, gan pasaulē. Statistikas dati un pētījumi no Eiropas valstīm liecina par radošo industriju strauju izaugsmi un nozīmīgu lomu valstu ekonomikā. Lielbritānijā radošās industrijas ir atzītas par zināšanu ekonomikas pamatu gan nacionālajā, gan reģionālajā aspektā. Šo industriju ieguldījums valsts ekonomikā 2001. gadā bija ar 112,5 biljoni Lielbritānijas mārciņu, un tās nodarbināja ap 1,3 miljonus cilvēku. Radošo industriju produktivitāte salīdzinājumā ar 1997./1998. gadu 2001. gadā bija 16%, bet visas valsts ekonomikas izaugsme – tikai 6%.

Kultūras ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!