• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļrādis svētku zaļo rotu meklējumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ērģeles sveic pirmos apmeklētājus

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļrādis svētku zaļo rotu meklējumos

EGLES.PNG (139436 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Pēdējās dienās Pierīgas mežos vairākkārt nelikumīgi nocirstas egles, tāpēc Rīgas Meža aģentūra kā Rīgas pilsētai piederošo mežu
apsaimniekotāja atkārtoti lūdz iedzīvotājus necirst eglītes pilsētai piederošajos mežos, kas atrodas 50 kilometru rādiusā ap pilsētu. Iedzīvotājus lūdz arī nelauzt priežu vai egļu zarus.
Pilsētas apkārtnes mežos aug salīdzinoši nedaudz egļu, bet lielākais iedzīvotāju skaits koncentrējas tieši galvaspilsētā. Kā skaidro Rīgas Meža aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Elga Zēģele, ja daudzi nocirtīs mežā eglīti, tiks nodarīts nopietns postījums mežam.
Aģentūras inspektori pastiprināti kontrolē, lai netiktu skartas egļu jaunaudzes. Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka sods par eglītes nociršanu un zaru laušanu ir no 50 līdz 500 latu.
Kā ziņots, vienu eglīti, kuras celma caurmērs mazāks par 12 centimetriem, katrs iedzīvotājs drīkst nocirst valsts mežos, ko apsaimnieko “Latvijas valsts meži”. Kociņus nedrīkst zāģēt jaunaudzēs, bet to drīkst darīt uz stigām, grāvmalās un ap komunikāciju trasēm. Lai nerastos konflikti, mežinieki aicina pārliecināties, kam pieder mežs, piemēram, apjautājoties par to “Latvijas valsts meži” administrācijā vai mežsaimniecībās. Privātos mežos, kā zināms, bez īpašnieka atļaujas nedrīkst cirst nevienu svētku rotu, lai arī tā būtu nolūkota, piemēram, uz stigas, grāvmalā vai zem elektropārvades līnijas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!