• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar smaidošām acīm saskatāmā Latvija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļrādis svētku zaļo rotu meklējumos

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar smaidošām acīm saskatāmā Latvija

BISOFS.PNG (115840 bytes)
Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš un mākslinieks Māris Bišofs grāmatas “Māris Bišofs. My Latvia” atvēršanas svētkos
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Latvijas institūta nule klajā laistās grāmatas “Māris Bišofs. My Latvia” zīmējumos asprātīgi atainota Latvija, izceļot gan latviešu pievilcīgās, gan mazāk pievilcīgās rakstura iezīmes.
Grāmata ir mākslinieka dziļi personīgs caur viņa paša zīmējumiem radīts humoristisks skatījums uz Latvijas kultūrvēsturisko savdabību un sociālpolitiskajām norisēm, skaidro Latvijas institūta ārējo sakaru koordinatore Inga Proveja.
Latvijas institūts izdevis vairākus desmitus dažāda veida informatīvo materiālu par Latviju svešvalodās, bet “My Latvia” ir pirmais tā izdevums, kur mākslinieka personīgais skatījums liek paraudzīties uz Latviju un latviešiem līdz šim tik neierastā un asprātīgā veidā.
“My Latvia” galvenokārt domāta ārzemniekiem. Tā ir oriģināls informācijas avots, jo izdevumā gandrīz nemaz nav teksta, izņemot lakoniskus komentārus pie zīmējumiem. Kā uzskata institūts, tādējādi ikkatrs – ārzemnieks vai Latvijas iedzīvotājs–, vadoties no personīgiem priekšstatiem par Latviju un latviešiem, var iepazīt M.Bišofa uzzīmēto Latviju, vienlaikus ļaujoties savai iztēlei un asociācijām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!