• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mainītas ikgadējās transportlīdzekļu nodevas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmie "āboli" tiek Ventspilij un Grobiņas pagastam

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mainītas ikgadējās transportlīdzekļu nodevas

No 1.janvāra stājas spēkā būtiskas izmaiņas, kas skar kravas transportlīdzekļu īpašniekus.
Saskaņā ar likuma “Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu” grozījumiem (publicēti “LV” 01.05.2004.) mainīta transportlīdzekļu nodevas likme kravas transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 12 000 kilogramiem, to piemērojot atkarībā no asu skaita un pilnas masas. Savukārt transportlīdzekļu nodevas likme seglu vilcējiem piemērojama atkarībā no transportlīdzekļu dzenošā tilta atsperojuma.
Transportlīdzekļu ikgadējā nodeva ir jāmaksā arī par piekabēm un puspiekabēm, kuru pilna masa ir virs 3 500 kilogramiem.
Juridiskās un fiziskās personas, kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu, nodevu maksā 50% apmērā gan par kravas automobiļiem ar pilnu masu līdz 20 tonnām, gan piekabi. Ja minēto personu īpašumā ir viens kravas automobilis un viena piekabe, atlaidi par tiem piemēro neatkarīgi no lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības. Ja īpašumā ir vairāki automobiļi un vairākas piekabes, atlaidi piemēro par vienu kravas automobili un vienu piekabi uz katriem 50 hektāriem lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Ja nodeva par iepriekšējo gadu nav samaksāta, tad, maksājot nodevu par iepriekšējo gadu, nodevas atlaidi nepiemēro.
“Latvijas valsts ceļi” atgādina, ka transportlīdzekļu ikgadējā nodeva jāmaksā katru gadu visām juridiskām un fiziskām personām, uz kuru vārda Latvijā ir vai tiek reģistrēti transportlīdzekļi. Tāpat, maksājot transportlīdzekļu ikgadējo nodevu par kārtējo gadu, ir jābūt samaksātai nodevai arī par iepriekšējo gadu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!