• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zelta nezūdošais mirdzums

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Zviedru “Expressen”: “Celtniecības konflikts Vaksholmā ir sasniedzis augstāko Eiropas Savienības līmeni. Jērans Pēršons minēto jautājumu augstākā līmeņa sanāksmē Briselē ir apspriedis gan ar Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, gan ārlietu ministru Arti Pabriku.”

Franču “Le Monde”: “Prezidents Putins salicis dažādos ekonomiska rakstura amatos cilvēkus, ar kuriem kādreiz strādājis vai tagad strādā kopā. Līdz ar to lieli uzņēmumi nonāk šaura personu loka rokās. Bijušie KGB revanšējas,” konstatē Le Monde” raksta autors.

Krievijas “Komersant”: “Šodien [21.12.2004.] Vladimirs Putins un Gerhards Šrēders turpina darbu Šlēsvigas pilī. Tiek sagaidīts, ka līderi parakstīs virkni dokumentu. Liela nozīme sarunās tiek piešķirta vācu investīciju piesaistei Krievijā. Sarunās par ekonomiku tiks iesaistītas arī starptautiskas problēmas – vēlēšanas Ukrainā un ““Jukos” lieta”.”

Angļu “The Financial Times”: “Viktora Janukoviča un Viktora Juščenko televīzijas debates izvērtās emocionālā vārdu pārmaiņā, tomēr Viktors Juščenko sevi parādīja kā pārliecinātāku un pārliecinošāku salīdzinājumā ar sāncensi.”

Vācu “Die Welt”: “Turcija ir strauji mainījusi savas ārpolitiskās prioritātes. Jādomā, ka Turcijas un Irākas militārajai savienībai nav paredzams ilgs mūžs. Arī Amerika vairs nevar paļauties uz Turciju kā uz stabilu sabiedroto. Kursa izmaiņas daļēji ir skaidrojamas ar Turcijas vēlmi parādīt, ka tā stingri pievienojas Eiropas Savienības nostādnēm.”

ASV “The Washington Times” autors tiecas atspēkot pret Donaldu Ramsfeldu vērsto kritiku, uzskatot, ka Donalds Ramsfelds varbūt nav ideāls, bet tāds nav arī neviens no viņa kritizētājiem, tomēr viņš neapstrīdami ir viens no labākajiem aizsardzības ministriem, kas šai tautai vispār bijis. Viņa plašās pieredzes, neatslābstošās enerģijas un stratēģiskā redzējuma kombinācija ir nepieciešama jebkuros apstākļos, raksta autors.

Angļu “The Guardian”: “Kopš Jasīra Arafāta nāves pasaules sabiedrības uzmanība no Irākas pievērsusies citai, ieilgušākai Tuvo Austrumu krīzei. Tonijs Blērs rīt ieradīsies Ramallā uz sarunām ar Arafāta iespējamajiem pēctečiem. Viņš ir mudinājis Bušu atjaunot Izraēlas un palestīniešu miera procesu. Palestīniešu jautājums lielā mērā nosaka politisko klimatu reģionā un ir saistīts arī ar ASV problēmām Irākā.”

Krievijas “Rosbalt” pievēršas ar Igaunijas un Krievijas robežjautājumiem saistītajām problēmām. Pēc autora domām, lai atrisinātu teritoriālos jautājumus, vienai no pusēm esot “jāatkāpjas no savām ambīcijām”.

Angļu “The Financial Times” autors komentē Turcijas iestāšanos ES dažādu ES integrācijas procesa scenāriju gadījumos, atbildot uz jautājumu, kādai ES Turcija grasās pievienoties. Tas ir atkarīgs no ES konstitūcijas ratifikācijas.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!