• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2004. gada 15. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktualitātēm un darbības virzieniem valsts aizsardzībā

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2004. gada 15. decembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs.
Labdien! Sāksim jautājumu un atbilžu sēdi!
Ir deputātu Urbanoviča, Klementjeva, Ribakova, Orlova un Agešina jautājums ārlietu ministram Pabrika kungam "Par ministra attieksmi pret Latvijas Republikas Satversmi un likumiem". Nav saņemta rakstiska atbilde. Nav saņemta. Ministrs nav ieradies. Jautājums tiek pārcelts.
Tālāk deputātu Plinera, Sokolovska, Kabanova, Aleksejeva, Tolmačova un Buzajeva jautājums Ministru prezidentam Emsim "Par Ministru kabineta šā gada 16.novembra lēmumu svītrot no Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemamo personu saraksta apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" valdes locekli Juriju Petropavlovski". Ir saņemta rakstiska atbilde, kuru sniegusi tieslietu ministre Āboltiņas kundze.
Vai deputātiem ir jautājumi? (Starpsauciens: "Ir!") Ir. Tātad pārceļam uz nākošo nedēļu.
Tālāk ir deputātu Golubova, Bekasova, Solovjova, Fjodorova un Deņisova jautājums iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam "Par ceļu satiksmes noteikumu izpildi velobraucējiem". Šeit deputāti nav ieradušies. Atbilde ir saņemta. Tātad var uzskatīt, ka atbilde uz jautājumu ir sniegta.
Vēl ir deputātu Golubova, Bekasova, Solovjova, Fjodorova un Deņisova jautājums zemkopības ministram Rozem "Par Latvijas zvejnieku problēmām". Uz šo jautājumu rakstiskas atbildes nav. Jautājums tiks izskatīts pēc nedēļas.
Deputātu Golubova, Fjodorova, Bekasova, Deņisova un Solovjova jautājums izglītības un zinātnes ministrei Druvietei "Par Izglītības likuma praktisko realizāciju mazākumtautību skolās". Rakstiskas atbildes nav. Jautājums tiks izskatīts pēc nedēļas.
Un deputātu Golubova, Fjodorova, Bekasova, Deņisova un Solovjova jautājums veselības ministram Gundaram Bērziņam "Par Satversmē garantētā medicīniskās palīdzības minimuma īstenošanu". Rakstiskas atbildes nav. Ministrs nav ieradies. Jautājums tiks pārcelts uz nākošo nedēļu.
Paldies. Sēde ir slēgta.

Ministrs Ē.Jēkabsons

Uz jaut. Nr.49 – dok. Nr.3496

Par ceļa satiksmes noteikumu izpildi velobraucējiem

Sakarā ar Saeimas deputātu A.Golubova, M.Bekasova, I.Solovjova, S.Fjodorova un O.Deņisova 2004.gada 8.decembra jautājumiem (deputātu jautājumu reģistrs Nr.49) sniedzam sekojošu informāciju par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti velosipēdu un pajūgu vadītāji.
1. Satiksmes drošības prasību ievērošana ir aktuāla visām satiksmes dalībnieku kategorijām, t.sk. arī velosipēdu un pajūgu vadītājiem. Valsts policijas darbinieki regulāri, sākoties pavasara un vasaras sezonai, kā arī jaunajam mācību gadam, rīko Policijas dienas skolās, kurās ceļu policijas darbinieki stāsta par drošu velosipēdu vadīšanu, ievērojot Ceļu satiksmes noteikumus. Atsevišķu akciju laikā kopīgi ar Satiksmes ministrijas Ceļu satiksmes drošības direkciju tiek pārbaudītas skolēnu zināšanas un izsniegtas velosipēdu vadītāju apliecības.
Lai popularizētu drošu velobraukšanu, ceļu policija ir nodrošinājusi vairākus velosporta un velotūrisma pasākumus, t.sk. ar ārvalstu velosipēdistu piedalīšanos.
Ar katru gadu lielāka vērība tiek pievērsta arī pieaugušajiem, kuri, braucot ar velosipēdiem, neievēro Ceļu satiksmes noteikumu prasības. Par to liecina pie administratīvās atbildības saukto velosipēdu vadītāju skaits 11 mēnešos: 2002.gadā – 883; 2003.gadā – 1090 un 2004.gadā – 2622.
Piedaloties Rīgas pilsētas domes Satiksmes departamenta sēdēs, ceļu policijas darbinieki ir izteikuši vairākus priekšlikumus par jaunu veloceliņu izveidošanu, kā arī esošo sakārtošanu, uzturēšanu.
2. Laika posmā no 2004.gada 1.janvāra līdz 30.novembrim Latvijas Republikā par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu ir sodīti 2622 velosipēda vadītāji un 34 pajūga vadītāji (pielikumā). No kopējā ceļu satiksmes negadījumu skaita – 44504 – velosipēdu vadītāji piedalījušies 623 (1,4%) un pajūgu vadītāji 30 (0,07%). Praktiski šādu negadījumu skaits ir nemainīgs pēdējo trīs gadu laikā.
3. Ņemot vērā, ka tieši velosipēdu vadītāji diennakts tumšajā laikā bieži tiek iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos, ceļu policija pēdējā laikā ir pievērsusi pastiprinātu uzmanību šai problēmai. Šoruden Valsts policijā noteiktā kārtībā iegādātas 10 000 uzlīmes velosipēdiem un pajūgiem. Tās ir sadalītas ceļu policijas darbiniekiem. Veicot profilaktiskos pasākumus, uzlīmes tiek piestiprinātas velosipēdiem vai pajūgiem, bet šo kategoriju satiksmes dalībniekiem sastādīts administratīvais materiāls un pieņemts administratīvais lēmums – parasti brīdinājums. Tikai vienas nedēļas laikā no 6. līdz 12.decembrim piestiprinātas 302 uzlīmes velosipēdiem un pajūgiem. Šāda akcija turpinās. Valsts policijā sagatavots līgums vēl par 10 000 uzlīmju iegādi.
Bez tam tiek regulāri veikts skaidrojošais darbs plašsaziņas līdzekļos – gan republikas, gan reģionālajos.
Kopīgi ar Satiksmes ministrijas Ceļu satiksmes drošības direkciju plānots piedalīties skolēnu izglītošanā, vēršot viņu uzmanību uz drošu velosipēdu vadīšanu.
Pielikumā: statistika par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti velosipēdu vadītāji un pajūgu vadītāji laika posmā no 2002.gada 1.janvāra līdz 2004.gada 30.novembrim.

SE.PNG (24825 bytes)

Rīgā 2004.gada 15.decembrī Iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!