• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesu administrācijas pirmajā gadā paveikto un nākotnes prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2004., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot apsveikumus sakarā ar apstiprināšanu amatā

Vēl šajā numurā

17.12.2004., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesu administrācijas pirmajā gadā paveikto un nākotnes prioritātēm

Vakar, 16.decembrī, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs (TM) Mārtiņš Bičevskis apmeklēja Tiesu administrāciju, lai pārrunātu iestādes pirmajā gadā paveikto.
Tiesu administrācijas direktore Ilona Beierbaha informēja TM amatpersonas, ka 2004.gadā galvenie darbības virzieni bija cilvēkresursu attīstība, tiesu un zemesgrāmatu nodaļu darba organizēšanas un administrēšanas pilnveidošana un materiāli tehniskās bāzes modernizēšana. Gada laikā veikta administratīvo tiesu tiesnešu atlase, darbu sākuši 5 jaunie tiesneši, bet atkārtotajā atlasē izvēlēti vēl 7 pretendenti. Veikta tiesnešu atlase arī 17 rajonu tiesām, noslēdzot 20 stažēšanās līgumus.
Tiesu administrācija izstrādājusi izmeklēšanas tiesnešu institūta ieviešanas plānu, kuru paredzēts ieviest līdz ar jauno Kriminālprocesa likumu.
Sagatavotas atbildes uz 495 fizisko personu un 17 juridisko personu sūdzībām un iesniegumiem par tiesu darbību un 98 atbildes uz sūdzībām par zemesgrāmatu nodaļu darbu. Veikti arī citi darbi, lai nodrošinātu Tiesu administrācijas funkciju izpildi.
Tieslietu ministre uzsvēra, ka nākamajā gadā Tiesu administrācijai ir ļoti rūpīgi jāstrādā pie personālatlases jautājumiem, proti, iestādei ir jāizstrādā priekšlikumi, kā nodrošināt tiesnešu un tiesu darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanu. Regulāra iespēja celt profesionalitāti turpmāk varētu motivēt darbiniekus saglabāt darba vietu tiesu sistēmā, kas nodrošinātu stabilitāti un pēctecību, kā arī celtu tiesu prestižu. Jāizstrādā personālvadības sistēma, paredzot vienotu komandējumu, atvaļinājumu, aizvietošanas kārtību.
Ministre arī norādīja, ka 2005.gadā Tieslietu ministrijai un Tiesu administrācijai ir jāstrādā pie tiesu prakses (judikatūras) apkopošanas un tiesu spriedumu publiskošanas. Tas ļautu veidot vienotu tiesu praksi un būtu nozīmīgs informācijas avots gan pētniekiem, gan studentiem.
Tiesu administrācija tika izveidota 2004.gada 1.janvārī, lai nostiprinātu tiesu varas neatkarību no izpildvaras. Tiesu administrācija darbojas kā Tieslietu ministrijas padotībā esoša iestāde un ir pārņēmusi vairākas ministrijas funkcijas – tiesu sistēmas pārvaldi, pārstāvniecību un administrēšanu, organizatoriski nodrošinot tiesu darbu.
Tiesu administrācija tiesu darba organizēšanā un nodrošināšanā darbojas vairākos virzienos. Tā ir atbildīga par tiesu personālvadību, tiesnešu apmācības organizēšanu, finanšu uzskaiti un budžeta plānošanu, saimniecisko vajadzību nodrošināšanu, tiesu informatizācijas vadību.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!