• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iedzīvotāju iespējām saņemt palīdzību ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2004., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tiesu administrācijas pirmajā gadā paveikto un nākotnes prioritātēm

Vēl šajā numurā

17.12.2004., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iedzīvotāju iespējām saņemt palīdzību ārvalstīs

Uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus, Nejēdzību novēršanas birojs (NNB) veicinājis sadarbības līguma noslēgšanu par informācijas apmaiņu starp Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Ārlietu ministriju (ĀM). Līgums noslēgts šā gada oktobrī.
Šis līgums nodrošina iespēju Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību amatpersonām izmantot CSDD reģistru informāciju. Līdz ar līguma noslēgšanu vēstniecību un pārstāvniecību darbinieki ir tiesīgi izsniegt izziņas, kas apliecina transporta līdzekļa piederību un vadītāja tiesības attiecīgo dokumentu nozaudēšanas vai zādzību gadījumos, izmantojot tiešu piekļuvi CSDD reģistram. Tādējādi, ja Latvijas iedzīvotājiem, atrodoties ārvalstīs, ir pazaudēti vai nozagti automašīnas dokumenti, tagad ir vienkāršāk un ātrāk saņemt attiecīgās izziņas. Informācijas apmaiņa notiek tiešā pieslēguma (on-line) režīmā, un informāciju no CSDD reģistra var saņemt uzreiz.
Pēc vasaras ceļojumu sezonas NNB saņemtas Latvijas iedzīvotāju vēstules, kuriem ārzemēs nozagti automašīnu reģistrācijas dokumenti. Iedzīvotāji pauduši neizpratni par samērā ilgo procedūru jaunu dokumentu saņemšanai. Lai arī vēstniecību un pārstāvniecību sadarbība ar CSDD bija operatīva un veiksmīga, taču salīdzinoši ilgs laiks pagāja, attiecīgos dokumentus sūtot pa pastu.
Bez tam Latvijas iedzīvotāji, kuri ārvalstīs palikuši bez finansiāliem līdzekļiem, var saņemt palīdzību no draugiem vai radiem Latvijā ar ĀM Konsulārā departamenta starpniecību, zvanot pa tālruni 371 7016364 vai 371 9287398 (arī svētku dienās vai brīvdienās). Šī iespēja nodrošina naudas izmaksu Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs arī brīvdienās vai svētku dienās – bez iztikas palikušajai personai tikai jāierodas attiecīgajā pārstāvniecībā.
NNB pateicas iedzīvotājiem par priekšlikumiem un valsts institūciju darbiniekiem par atsaucību šā jautājuma risināšanā, kas padara vienkāršāku ikviena Latvijas iedzīvotāja dzīvi, kurš nokļuvis nelaimē ārvalstīs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!