• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu Liepājas koncertzāles projektam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2004., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par notāru periodiskās atestācijas sistēmas ieviešanu

Vēl šajā numurā

16.12.2004., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu Liepājas koncertzāles projektam

14.decembrī Ministru kabinets akceptēja rīkojumu par 400 000 latu piešķiršanu simfoniskā orķestra koncertzāles izbūvei Liepājā no Kultūras ministrijas līdzekļiem, kas piešķirti ar Ministru kabineta 2004.gada 14.septembra rīkojumu “Par mūsdienīgas akustiskās koncertzāles būvniecības projekta īstenošanu Rīgā līdz 2008.gadam”.
Ministru kabinets arī pilnvaroja Kultūras ministriju noslēgt līgumu ar Liepājas domi par finansējuma izmantošanu saskaņā ar kultūras ministra apstiprinātu izdevumu tāmi, maksājuma grafiku un saskaņotu biznesa plānu.
Liepājas koncertzāles projektam nav izdevies rast līdzekļus 2005.gada valsts budžeta projektā, bet kultūras ministre Helēna Demakova Liepājas projektu uzskata par nozīmīgu un turpināmu. Ņemot to vērā, Kultūras ministrija sagatavoja Ministru kabineta rīkojuma projektu, kas paredz nepieciešamo 400 tūkstošu latu piešķiršanu Liepājas koncertzāles projekta turpināšanai nākamgad no tiem septiņiem miljoniem latu, ko valdība ir piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzāles celtniecībai Rīgā.
Ministre lēmumu par šāda rīkojuma projekta iesniegšanu izskatīšanai valdībā pieņēma, konsultējoties ar Saeimas deputātiem no Liepājas Silvu Goldi un Jāni Lagzdiņu un saskaņā ar jaunās valdības deklarāciju, kurā pausts atbalsts reģionālo koncertzāļu, tai skaitā Liepājas koncertzāles, celtniecībai.
“400 tūkstošu latu piešķiršana no tiem septiņiem miljoniem latu, kurus valdība piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzālei Rīgā, ir ārkārtas solis. Tomēr mēs nedrīkstam pieļaut, ka Liepājas koncertzāles projekts, kas ir izcila un starptautisku ievērību guvusi arhitektūra, tiktu apturēts vai bremzēts. Strādāsim tālāk un kopā ar liepājniekiem kopīgi īstenosim šo ieceri,” norāda kultūras ministre.
Ministre ir saņēmusi S.Goldes un J.Lagzdiņa vēstuli, kurā Saeimas deputāti lūdz “steidzamu rīcību projekta atbalstam, kas veicinās līdzsvarotu reģionu attīstību un augsta līmeņa kultūras dzīves uzplaukumu Liepājā un tās reģionā”. Deputāti uzsver: “Valdības deklarācija ir jāpilda, un Liepājas koncertzāles celtniecība 2005.gadā ir jāuzsāk.”
1.novembrī Kultūras ministrijā tika izveidota īpaša Liepājas koncertzāles darba grupa, kura palīdz izstrādāt un virzīt koncertzāles projektu, kā arī sniedz padomus par projekta finanšu daļu.

Gunda Ignatāne, Kultūras ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!