• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2004.gada Eiropas cilvēku Latvijā - Eiropas Parlamenta deputātu Georgu Andrejevu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iesniegtajiem projektiem pirmajā ERAF atklātajā konkursā

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2004.gada Eiropas cilvēku Latvijā – Eiropas Parlamenta deputātu Georgu Andrejevu

Eiropas Parlamenta liberāļu un demokrātu apvienības grupas deputāts Georgs Andrejevs ir 2004.gada Eiropas cilvēks.
Par Georgu Andrejevu raksta: “Vislabākais deputāts Eiropā”, “Ļoti erudīts cilvēks ar apskaužamu humora izjūtu. Patiess un drosmīgs. Stāvējis klāt visos mūsu Latvijai tik svarīgajos procesos jau no Atmodas pirmajām dienām”, “Pasaules mēroga politiķis, kas nesavtīgi aizstāvējis Latvijas intereses, gan būdams ārlietu ministrs, gan darbodamies kā Latvijas vēstnieks Kanādā, gan Eiropas Padomē, gan tagad Eiropas Parlamentā”, “Cilvēks ar spilgti izteiktu mērķa izjūtu, spēju redzēt lietas kopumā, izvērtēt tās un pieņemt (ne sev) pareizo politisko lēmumu. Stāv pāri sīkām lokālām interesēm”, “Atbildīgs par saviem vārdiem un darbiem”.
Georgs Andrejevs dzimis 1932.gada 30.oktobrī Tukumā. 2004.gada 12.jūnijā ievēlēts Eiropas Parlamentā. Šobrīd ir EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas prezidija loceklis, kā arī Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas priekšsēdētāja vietnieks.
Medicīnas profesors Dr.habil.med. Georgs Andrejevs ir strādājis Paula Stradiņa Klīniskajā slimnīcā, Rīgas Medicīnas institūtā, vēlāk Latvijas Medicīnas akadēmijā. 1990.gadā Georgs Andrejevs tika ievēlēts Latvijas Augstākajā padomē, bija tās Ārlietu komisijas sekretārs. Latvijas Republikas ārlietu ministrs no 1992. līdz 1994.gadam, Latvijas vēstnieks Kanādā (1995–1998), Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē (1998–2004), akadēmiķis, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris. Dzīvesbiedre Anita, bērni Ilze un Ģirts.
Aptauju atbalsta Eiropas Parlamenta informācijas birojs.
2003.gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva Latvijas futbola valstsvienības un Kijevas “Dinamo” uzbrucējs Māris Verpakovskis, bet 2002.gadā – dziedātāja, Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova. 2001.gadā titulu ieguva Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000.gadā – mūziķis Renārs Kaupers un grupa “Prāta vētra”, 1999.gadā – politiķis un valstsvīrs Valdis Birkavs, bet 1998.gadā – zinātnieks un publicists, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

Eiropas kustība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!