• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PHARE programmas līdzfinansējuma saņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par projektu pieņemšanu ES standartu ieviešanai

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PHARE programmas līdzfinansējuma saņemšanu

Divos konkursos PHARE programmas līdzekļu līdzfinansējuma saņemšanai, kuros projektu pieteikumus nodarbinātības veicināšanai un profesionālās izglītības un tālākizglītības attīstībai varēja iesniegt valsts iestādes, pašvaldības, valsts un pašvaldību mācību iestādes un nozares nevalstiskās organizācijas, saņemts kopumā 41 projekta pieteikums, liecina Centrālās finanšu un līgumu aģentūras apkopotie dati.
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir PHARE programmas ieviešanas aģentūra Latvijā, kas izsludina konkursu projektus un pēc attiecīgās nozares ministrijas konkursa komisijas lēmuma par atbalstāmajiem projektiem pieņemšanas slēdz ieviešanas līgumus ar atbalstīto projektu pieteicējiem.
4.oktobrī tika izsludināti konkursi PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Ekonomiskās un sociālās kohēzijas pasākumi Latvijā” 2.kompontes “Investīcijas cilvēkresursu attīstībā” 1.pasākuma “Nodarbinātības veicināšana” un 2.pasākuma “Profesionālās izglītības un tālākizglītības attīstība” ietvaros.
Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš bija 3.decembris, t.i., projektu pieteikumu gatavošanai pretendentiem bija atvēlētas 60 dienas.
Pasākuma “Nodarbinātības veicināšana” konkursa ietvaros noteiktajā laikā ir iesniegti 18 projektu pieteikumi, pasākuma “Profesionālās izglītības un tālākizglītības attīstība” – 23. Projektu pieteikumi tiks nosūtīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, kuras izveidota vērtēšanas komisija skatīs projektus un pieņems lēmumu par atbalsta piešķiršanu.
Iesniegto projektu pieteikumu reģionālais sadalījums aptuveni atbilst potenciālo pieteicēju aktivitātei, kas tika izrādīta CFLA organizētajos piecos reģionālajos semināros par šiem PHARE programmas konkursiem. Pēc semināriem CFLA varēja secināt, ka vislielākā interese par PHARE programmas konkursiem, kuru ietvaros ārvalstu un nacionālais līdzfinansējums ir līdz 95% no projekta kopējām izmaksām, bija vērojama Zemgales un Kurzemes reģionā.
Kaut arī projektu gatavošanai bija atvēlēts pietiekami ilgs termiņš – 60 dienas jeb divi mēneši, diemžēl atkārtojās jau iepriekšējo projektu konkursu pieredze, ka lielākā daļa projektu pieteikumu tika iesniegti pēdējā brīdī, proti, pēdējā projektu pieteikumu iesniegšanas dienā un neilgi pirms pulksten 17. Atsevišķi projektu pieteicēji pat nokavēja iesniegšanas termiņu un nevarēs pretendēt uz PHARE līdzekļu atbalstu sava projekta īstenošanai.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!