• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Rīgas piensaimnieks" atklāj jaunu ražotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97747

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētki - priekšnosacījums ugunsgrēkam

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Rīgas piensaimnieks” atklāj jaunu ražotni

Akciju sabiedrība “Rīgas piensaimnieks” īstenojusi investīciju projektu ražošanas paplašināšanai. Tā ir pirmā šāda veida ražotne ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs.

Vakar uzņēmuma vadība iepazīstināja ar nule uzstādīto kausētā siera šķēlīšu ražošanas iekārtu un tās iespējām. Jaunās ražotnes atklāšanu uzņēmuma vadība uzskata par nozīmīgu soli konkurētspējas palielināšanā valsts un visa reģiona tirgū. Tas palielinās arī augstākas kvalitātes piena iepirkuma apjomus. Kausētās siera šķēlītes tiks ražotas ar preču zīmi “Dzintars” un pārdotas 150 gramu iepakojumā.
Ražoto produkciju iecerēts eksportēt gan uz Eiropas Savienības valstīm, gan Krieviju. “Rīgas piensaimnieka” vadība ir izvirzījusi mērķi iekarot 35 procentus kausētā siera tirgus Baltijā un 80 procentus Latvijā. Ar nākamā gada pirmo ceturksni plānots sākt jaunā ražojuma eksportu uz Lietuvu un Igauniju, bet nedaudz vēlāk arī uz pārējiem potenciālajiem eksporta reģioniem. Šobrīd “Rīgas piensaimnieks” savu produkciju eksportē uz 21 pasaules valsti.
Projektā kopumā ieguldīti 1,4 miljoni eiru, no tiem 64 procenti – 900 000 eiru – saņemti kredītu veidā. Pārējo projekta finansējuma daļu veido SAPARD sniegtie līdzekļi. Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze šo līdzekļu sekmīgu piesaistīšanu minēja kā labu piemēru ES piedāvātā finansējuma izmantošanā.
No 1997.gada uzņēmumā investētā summa sasniedz 21,4 miljonus eiru. Regulārā uzņēmuma iekārtu modernizācija jau šobrīd ļauj produkcijai sekmīgi konkurēt ES tirgū. Kā pauda uzņēmuma ģenerāldirektors Arvīds Ušča, liela daļa ES piena pārstrādes uzņēmumu pat atpaliek no “Rīgas piensaimnieka” aprīkojuma.
Šobrīd vairumā Eiropas valstu prognozējama piena cenu krišanās. “Rīgas piensaimnieks”, gatavojoties iespējamai krīzei piena pārstrādes tirgū, palielina augstas pievienotās vērtības piena produktu izlaidi, kā arī attīsta nepiena produktu ražotnes. Arī kausēto siera šķēlīšu ražošana ietilpst tirgus stratēģijā, kas izstrādāta, pielāgojoties jaunajiem apstākļiem.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!