• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesu iekārtas likumprojektu un tiesu sistēmas attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Kurzemes reģiona mediķiem Kuldīgā

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesu iekārtas likumprojektu un tiesu sistēmas attīstību

Vakar, 9. decembrī, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu, lai pārrunātu tiesu sistēmas attīstības jautājumus, tai skaitā jauno Tiesu iekārtas likumprojektu.
Tieslietu ministre uzskata, ka, vēlreiz pārrunājot diskutablos jautājumus, šī projekta virzība ir jāturpina. Viens no galvenajiem tiesu sistēmas reformas mērķiem ir stiprināt rajonu un apgabaltiesas, lai to pieņemtie lēmumi būtu kvalitatīvi un neradītu pamatu iedzīvotāju sūdzībām.
Lai gan vairāki tiesneši izteikuši neapmierinātību ar izvirzītajām prasībām tiesas priekšsēdētāja amata kandidātiem, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa uzskata, ka kritērijiem ir jābūt augstiem un skaidri noteiktiem. Jāvērtē gan pretendentu izglītība, darba pieredze, vadītāja spējas, kā arī konkrētā cilvēka reputācija un autoritāte kolektīvā, citu tiesnešu un citu juridisko profesiju pārstāvju vidū.
Turpmāk jādomā par tiesneša amata prestiža celšanu, kā arī ētikas un morāles normu paaugstināšanu tiesnešu vidū, liela nozīme te varētu būt tieši tiesas priekšsēdētājam un viņa spējām motivēt savus darbiniekus.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns sarunas gaitā vienojās par turpmāko sadarbību tiesu sistēmas attīstības veicināšanā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!