• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija dalās saimnieciskajā pieredzē ar Irāku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2004., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad neitralitāte neglāba

Vēl šajā numurā

09.12.2004., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija dalās saimnieciskajā pieredzē ar Irāku

Latvijas pieredze pašvaldību veidošanā, to darbā un saiknē ar valsts pārvaldi ir temati, kas visvairāk interesē Irākas Pašvaldību un darba lietu ministrijas pārstāvjus, kas līdz 13. decembrim uzturas vizītē mūsu valstī.

IRAKA.PNG (97406 bytes)
Irākas Ūdensapgādes un ūdenssaimniecības direktorāta ģenerāldirektors Gaize Maijeds, Irākas Pašvaldību un sabiedrisko lietu ministrijas pārstāvji – transporta plānošanas speciālists Saifaldīns A. Hasans un inženieris Salams A. Huseins
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Latvijas pieredzes apgūšanas plānu Irākas delegācijai sagatavojusi Latvijas Pašvaldību savienība (LPS). Vizītes laikā Irākas pārstāvji iepazīsies ar mūsu valsts pašvaldību sistēmu, struktūru, funkciju sadali, budžeta veidošanu, finanšu izlīdzināšanas fonda darbību, pašvaldību vēlēšanu rīkošanas praksi. Jautājumi, kas sevišķi interesē viesus, ir atkritumu apsaimniekošana un ūdensapgāde Latvijā. Saistībā ar pieredzes apmaiņu šajā jomā organizēta tikšanās ar nozares speciālistiem Liepājā un Aizkrauklē.
Latvijas valdība izteikusi gatavību ar pieredzi atbalstīt Irāku vairākos tai pašlaik svarīgos jautājumos – totalitārisma seku likvidēšanā, tautsaimniecības attīstīšanā, administratīvās sistēmas pilnveidošanā, kultūras vērtību saglabāšanā. Latvijas palīdzību Irākai ANO Attīstības programmā reglamentē Ministru kabineta 2003.gada 23.marta rīkojums “Par palīdzības sniegšanu Irākas civiliedzīvotājiem, iesaistoties atjaunošanā un demokrātijas veicināšanas programmu īstenošanā”, kā arī Eiropas Savienības un NATO palīdzības stratēģija. Kā norādīja LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, arī Latvija saņēmusi ārvalstu palīdzību pirmo pašvaldību vēlēšanu rīkošanā pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Tāpēc tagad mūsu valstij ir gandarījums sniegt līdzīgu palīdzību citiem. Solidaritātes nepieciešamību ar Irākas tautu uzsvēris arī Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks. Savukārt Irāka ir pateicīga mūsu valstij par iesaistīšanos tās atjaunošanā, pauda Irākas Ūdensapgādes un ūdenssaimniecības direktorāta ģenerāldirektors Gaize Maijeds.
Diplomātiskās attiecības ar Irāku Latvija nodibināja 2004.gada 15.oktobrī.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!