• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diskusijām valsts kultūrpolitikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2004., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ēkas Rīgā, Uzvaras bulvārī 2, statusu

Vēl šajā numurā

06.12.2004., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diskusijām valsts kultūrpolitikā

1.decembrī Kultūras ministrijā notika otrā kultūrpolitikas vadlīniju projekta sabiedriskās apspriešanas cikla diskusija. Šīs nedēļas diskusijas temats – “Kultūra un izglītība”.
Diskusijā, piedaloties kultūras un izglītības ekspertiem no mācību iestādēm, kultūras centriem un muzejiem, Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts jaunatnes iniciatīvu centra, tika analizētas kultūrizglītības sistēmas priekšrocības un trūkumi. Eksperti īpašu uzmanību pievērsa sadarbības veidošanas iespējām ar vispārizglītojošām skolām, masu medijiem, uzņēmējdarbības un citu jomu pārstāvjiem. Diskusijas dalībnieku uzmanības lokā bija jautājumi par kultūras institūciju pieredzi dažādu izglītības programmu īstenošanā.
Nākamgad apritēs desmit gadu, kopš tika izstrādātas Latvijas valsts kultūrpolitikas pamatnostādnes. Jauno kultūrpolitikas vadlīniju projekta sabiedriskajā apspriešanā aicināti piedalīties zinātnieki, Latvijas sabiedriskie un kultūras darbinieki, nevalstisko organizāciju un augstskolu pārstāvji. Attīstības dinamika aizvadītajos gados ir radījusi lielas pārmaiņas gan Latvijā, gan pasaulē kopumā. Eiropas Savienība ir piedzīvojusi savu vēsturiski lielāko paplašināšanos, un Latvija ir kļuvusi par tās pilntiesīgu dalībvalsti. Jaunie apstākļi un pārmaiņas prasa izvērtēt, kas sasniegts Latvijas kultūras dzīvē pēdējos desmit gados, un noteikt jaunas valsts kultūrpolitikas prioritātes un stratēģiskos mērķus.
Darba grupa UNESCO Nacionālās komisijas ģenerālsekretāres Daces Neiburgas vadībā turpmāk organizēs diskusijas par šādiem tematiem: “Kultūra un ekonomika”, “Kultūra un reģionālā attīstība”, “Ārējā kultūrpolitika un valsts tēls”, kā arī “Kultūra un informācijas sabiedrība”.
Jauno kultūrpolitikas vadlīniju projekta sabiedriskajā apspriešanā aicināti piedalīties zinātnieki, Latvijas sabiedriskie un kultūras darbinieki, nevalstisko organizāciju un augstskolu pārstāvji.

Gunda Ignatāne, kultūras ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!