• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru tikšanos Pērnavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2004., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ebreju piemiņas vietu uzturēšanu un saglabāšanu

Vēl šajā numurā

06.12.2004., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru tikšanos Pērnavā

ARLIETASMB.PNG (34935 bytes)
Pērnavā 1.decembrī: Igaunijas ārlietu ministre Kristīna Ojulande, Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers, Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis un Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks
Foto: EPA/A.F.I.

1.decembrī Pērnavā notika ikgadējās trīs Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijas. Tajās piedalījās arī ārlietu ministrs Artis Pabriks. Atšķirībā no iepriekšējām ārlietu ministru tikšanās reizēm šī formāta tikšanās notika jaunā kapacitātē, trīs Baltijas valstīm piedaloties kā pilntiesīgām ES un NATO dalībniecēm.
Sanāksmes laikā ministri apsprieda aktuālākos Eiropas Savienības jautājumus, tai skaitā Eiropas kaimiņu politiku, Eiropas Savienības un Krievijas attiecības, ES finanšu perspektīvu un tālāko ES paplašināšanās procesu, kā arī transatlantisko attiecību attīstību.
Īpaša uzmanība tika pievērsta pēcvēlēšanu politiskās situācijas attīstībai Ukrainā. Ministri uzsvēra nepieciešamību pēc risinājuma, kurš izslēgtu vardarbību un kurā tiktu ņemta vērā Ukrainas iedzīvotāju griba. Ārlietu ministri bija vienisprātis, ka Eiropas Savienības un Krievijas attiecībās ir svarīgi ievērot visu ES dalībvalstu principus kopīgas pozīcijas veidošanai ar Krieviju. Runājot par ES finanšu perspektīvu, klātesošie atzina, ka ceļš uz kompromisu būs grūts, taču tas noteikti tiks panākts. Transatlantisko attiecību kontekstā ārlietu ministri atzina, ka ASV un Eiropai ciešāk jāsadarbojas, lai sasniegtu pozitīvus rezultātus.
Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas ārlietu ministri augstu novērtēja līdzšinējo sadarbību un izteica vēlmi turpināt regulāras konsultācijas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!