• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieka Braiena Karlsona atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Pilsonības likuma izpildes komisijas delegācijas vizīti Īrijā

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieka Braiena Karlsona atvadu vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas

1.decembrī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Braienu Karlsonu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas iekšpolitiskās un starptautiskās aktualitātes.
Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā mūsu valsti atstāj interesantā laikā – tiek veidota jaunā valdība, tuvojas pašvaldību vēlēšanas, kā arī drīzumā plānota Eiropas Savienības konstitucionālā līguma ratifikācija.
Tikšanās dalībnieki atzina, ka Latvijas un ASV divpusējās attiecības vērtējamas kā veiksmīgas, tās joprojām attīstās un padziļinās.
I.Ūdre un B.Karlsons pārrunāja kopīgus projektus, kurus vēstniecība sadarbībā ar citām organizācijām īstenojusi, izglītojot sabiedrību par cilvēktirdzniecības jautājumiem un sākot programmu no cilvēktirdzniecības cietušo personu atbalstam. Vēstnieks informēja, ka vakar Rīgā sākusies un trīs dienas turpināsies starptautiska tiesu konference, kurā dalībnieki no ASV, Skandināvijas valstīm un Latvijas spriedīs par šiem jautājumiem. Viņš uzsvēra, ka Amerikas Savienotās Valstis arī turpmāk atbalstīs mūsu valsts centienus cīņā pret šo noziegumu.
Tikšanās dalībnieki runāja arī par reģionālās sadarbības nozīmi un atzīmēja Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu sadarbību ar ASV Kongresu, kas veiksmīgi attīstījusies vēstnieka darbības laikā Latvijā.
Puses sprieda arī par jautājumiem, kas skar valsts robežas nostiprināšanu un drošību uz tās, atzīmējot, ka arī informācijas apmaiņa Baltijas valstu robežsargu starpā sekmētu kontrabandas un cilvēku tirdzniecības samazināšanu, kā arī, iespējams, terora draudu novēršanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!