• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunām otrās kārtas vēlēšanām Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2004., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par programmu drošākai globālā tīmekļa lietošanai

Vēl šajā numurā

03.12.2004., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunām otrās kārtas vēlēšanām Ukrainā

Procedūra: rezolūcija
Debates: 2004.gada 1.decembrī
Balsojums: 2004.gada 2.decembrī

Reaģējot uz politiskās situācijas attīstību Ukrainā, vakar, 2.decembrī, Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā tas aicina Ukrainas varas iestādes anulēt prezidenta vēlēšanu rezultātus un līdz gada beigām organizēt jaunu otro kārtu, kurā atkārtoti kandidētu Viktors Janukovičs un Viktors Juščenko. Tai jānorit saskaņā ar demokrātijas pamatprincipiem.
Deputāti kategoriski pieprasa panākt miermīlīgu krīzes risinājumu un informē Ukrainas valdību par to, ka starptautiskā sabiedrība nekādā gadījumā necietīs spēka lietošanu pret demokrātiskās opozīcijas akcijām. Pretējā gadījumā nekavējoties tiks iesaldēts ES un Ukrainas Partnerattiecību un sadarbības nolīgums, kā arī piemērotas sankcijas. Tāpat Ukrainas iedzīvotājiem jānodrošina pieeja objektīvai informācijai par abiem kandidātiem.
Rezolūcija iestājas par vienotu Ukrainu un pauž apņemšanos atbalstīt Ukrainas teritoriālo integritāti. Vienlaikus deputāti noraida Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumus par to, ka Eiropas Savienības atbalsts Ukrainas centieniem pēc demokrātijas veicina vardarbību. Tieši otrādi – deputāti uzsver, ka Krievija ir lielā mērā atbildīga par radušos situāciju.
Rezolūcijas teksta izstrādē tieši piedalījās arī divi Latvijas deputāti – Aldis Kušķis no Eiropas Tautas partijas grupas un Guntars Krasts no Nāciju Eiropas grupas. Rezolūcija pauž Eiropas Parlamenta politisko viedokli un ir uzskatāma par politisko spiedienu Ukrainas krīzes kontekstā.
Trešdien, 1.decembrī, uz Ukrainu tika nosūtīta jauna EP delegācija ar EP Ārlietu komitejas priekšsēdētaju Elmāru Broku priekšgalā. Deputātiem plānota tikšanās ar Ukrainas parlamenta spīkeri Volomiru Ļitvinu, Viktoru Juščenko, Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu, kā arī ar Ukrainas ārlietu ministru Griščenko kungu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!