• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas noraidītajām sūdzībām pret Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2004., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā "Farbtuhs pret Latviju"

Vēl šajā numurā

02.12.2004., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas noraidītajām sūdzībām pret Latviju

21.oktobrī Eiropas Cilvēktiesību tiesa (Tiesa) ir pieņēmusi lēmumus par sūdzību “K. pret Latviju” un “Počkajevs pret Latviju” noraidīšanu kā acīm redzami nepamatotas tālākai izskatīšanai pēc būtības.
Lietā “K. pret Latviju” sūdzības iesniedzējs(a) sūdzējās par iespējamiem Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 8.panta (tiesības uz privāto un ģimenes dzīvi), 9.panta (domu apziņas un reliģijas brīvība), 10.panta (vārda brīvība), 6.panta (tiesības uz lietas taisnīgu iztiesāšanu), 7.panta (sodīšanas bez tiesas nepieļaujamība), 14.panta (diskriminācijas aizliegums) un 7.protokola 3.panta (kompensācija par nepamatotu notiesāšanu) un 4.panta (tiesības netikt divreiz tiesātam vai sodītam) pārkāpumiem. Sūdzības iesniedzējs(a) uzskatīja, ka Latvijas prese bija publicējusi iesniedzēja(as) godu un cieņu aizskarošus rakstus.
Lietā “Počkajevs pret Latviju” sūdzības iesniedzējs bija sūdzējies par iespējamo Konvencijas 2.panta (tiesības uz dzīvību) un 13.panta (tiesības uz efektīvu aizsardzības nodrošinājumu) pārkāpumiem. Pēc iesniedzēja domām, ārstu bezdarbības dēļ tika izraisīta viņa mātes nāve, un sūdzības iesniedzējam nebija iespējams realizēt tiesības uz adekvātu atlīdzinājumu atbildīgajās valsts institūcijās.
Abas sūdzības netika komunicētas valdībai. Ar Tiesas lēmumu tekstiem franču valodā var iepazīties Tiesas mājas lapā internetā: www.echr.coe.int.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!