• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konferenci "Turcijas dalība ES - par vai pret?". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atvērto durvju dienu Ārlietu ministrijā

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konferenci “Turcijas dalība ES – par vai pret?”

Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupa (UEN) šodien, 26.novembrī, Rīgā rīko konferenci “Turcijas dalība Eiropas Savienībā – par vai pret?”.
Kā uzskata konferences rīkotāja, Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere, jautājums par Turcijas iespējamo dalību Eiropas Savienībā šobrīd kļuvis īpaši aktuāls. Gadījumā, ja Turcija kļūs par ES dalībvalsti, tas no ārpolitiska pārvērtīsies par iekšpolitikas jautājumu. Galīgais lēmums par sarunu sākšanu tiks pieņemts ES galotņu apspriedē decembrī, tādēļ ir pēdējais laiks sākt par to diskutēt Latvijas sabiedrībā. Lai gan Latvijas Ārlietu ministrija jau ir paudusi pozitīvu attieksmi pret Turcijas uzņemšanu ES, pirms vēl tiek formulēta Latvijas oficiālā nostāja šajā jautājumā, I.Vaidere uzskata, ka arī Latvijas sabiedrībai ir jāpauž savi apsvērumi un valdībai tajos jāieklausās.
Konferencē, kuru atklās EP deputāte Inese Vaidere, uzstāsies Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, vēstnieks Dr. Einārs Semanis, Eiropas Parlamenta deputāts Mogens N.J.Kamre (Dānija), Latvijas Ārpolitikas institūta vecākā pētniece Dzintra Bungs, Konrāda Adenauera fonda Baltijas biroja vadītājs Dr. Andreass fon Belovs (Vācija) un LR pārstāvniecības ES vadītāja vietnieks, vēstnieks Eduards Stiprais. Savu dalību konferencē ir apstiprinājis ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons, Kanādas vēstnieks Roberts Andrigo, Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītājs Oskars Kastēns, komisijas locekļi Māris Gulbis un Staņislavs Šķesters, kā arī politoloģijas studenti, Eiropas kustības Latvijā valdes locekļi un žurnālisti.

Inga Žaimunde, EP deputātes Ineses Vaideres palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!