• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu atklāto vēstuli pasaules valstu vadītājiem par Krievijas prezidenta ielūgumu uz Otrā pasaules kara beigu svinībām Maskavā 2005.gada 9.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu atklāto vēstuli pasaules valstu vadītājiem par Krievijas prezidenta ielūgumu uz Otrā pasaules kara beigu svinībām Maskavā 2005.gada 9.maijā

Simt Eiropas Parlamenta deputāti no visām 25 Eiropas Savienības dalībvalstīm ir parakstījuši vēstuli pasaules valstu vadītājiem un sabiedrībai. Vēstulē viņi aicina izvērtēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina patiesos politiskos mērķus, aicinot uz Otrā pasaules kara beigu uzvaras svētku svinībām Maskavā 2005.gada 9.maijā, dienā, kad Staļina vadītā PSRS svinēja savas uzvaras Eiropā kā Otrā pasaules kara beigas.
Paužot savu personīgo nostāju, vēstuli parakstījuši daudzi ietekmīgi Eiropas Parlamenta viedokļu līderi. Parakstītāju vidū ir EP viceprezidents Jaceks Sarjužs–Voļskis, Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Elmars Broks u.c.
Vēstulē uzsvērts, ka vēsturiskās patiesības gaismā 9.maijā Maskavā tiks atzīmētas nevis Otrā pasaules kara beigas, bet gan akceptētas padomju režīma okupācijas un totalitārā komunisma triumfs 20.gadsimtā. “Ir svarīgi, lai, atbildot uz prezidenta Putina aicinājumu, valstsvīri nepārprotami nošķirtu cieņas izrādīšanu varonībai, militārpersonu un civiliedzīvotāju upuriem, no prettiesiskās Baltijas valstu okupācijas un visas Centrālās un Austrumeiropas pakļaušanas,” teikts vēstulē.
Atklāto vēstuli ierosināja Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Aldis Kušķis Eiropas Parlamenta Baltijas klubā. EP Baltijas klubs tika dibināts iepriekšējā parlamenta sasaukumā kā neformāla deputātu apvienība, kuri aktīvi interesējas par Baltijas jūras reģiona valstu aktualitātēm. Jaunajā sasaukumā Baltijas klubs kļūs par oficiālu parlamentāriešu sadarbības grupu – “Baltic Europe”.

Sandra Biseniece, EP deputāta Alda Kušķa konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!