• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Padomes Ministru komitejas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmi

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Padomes Ministru komitejas sēdi

17.novembrī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks Eiropas Padomes Ministru komitejas sēdē Strasbūrā uzstājās ar runu par sabiedrības integrācijas procesu Latvijā. Ziņojums par Latviju tika sniegts pēc Latvijas valdības iniciatīvas, sanāksmē piedalījās 46 dalībvalstu pārstāvji, kā arī Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Alvaro Hilss-Robless.
N.Muižnieka runas mērķis bija iepazīstināt EP Ministru komitejas locekļus ar situāciju Latvijā. Ministrs uzsvēra, ka Latvijai integrācijas jomā ir gan daudz kopīga ar citām dalībvalstīm, gan arī daudz atšķirīga. Tāpat kā citām valstīm, Latvijai ir jārūpējas par iebraucēju valsts valodas prasmi, izpratni par valsts pamatvērtībām un institūcijām. Atšķirībā no vairākuma dalībvalstu Latvijai raksturīgi, ka ļoti daudzi iedzīvotāji dzimuši ārpus Latvijas, iebraukuši Latvijā padomju laikā, kad netika īstenotas integrācijas programmas un padomju valodas politika atstāja daudzus bez latviešu valodas zināšanām.
N.Muižnieks stāstīja par integrācijas politikas attīstību Latvijā, darbu ar mazākumtautībām, pilsonības jautājumiem, izglītības sistēmu. Ministrs arī norādīja, ka šobrīd Valsts prezidente ir aktualizējusi jautājumu par politisko spēku attieksmi pret mazākumtautību aizsardzības konvencijas ratifikāciju. Sanāksmes dalībnieki pēc runas un tai sekojošās diskusijas uzsvēra, ka šāda informācija ir bijusi nepieciešama un noderīga.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!